Sánchez-Camacho, gran humorista


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 4/jul/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La senyora Alícia Sánchez-Camacho diu sempre coses molt divertides allà on va. I a més les diu a la velocitat de la llum. No hi ha ningú a Catalunya que sigui capaç de dir tantes paraules per segon com diu ella. És tot un fenomen. És veritat que qui parla molt acostuma a dir poc i que ella ho reafirma, però s'ha de reconèixer que és molt destra en el noble art de fer riure la gent amb frases com aquestes pronunciades a Sant Cugat: 'Gràcies a les polítiques del govern de Rajoy, Espanya està començant a ser part de la solució d'Europa', 'Votar partits residuals o partits petits és llençar el vot a la paperera i només ajuda a dividir'.

Hom dirà que a la senyora Camacho li manca sentit del ridícul, cosa que és certa, però potser no se li pot demanar més. Davant d'algú que és capaç de fer-te riure pel broc gros, seria desconsiderat exigir-li que fos alhora un orfebre de l'humor. Sobretot després de veure com s'hi esforça. La primera frase, concretament, és divertidíssima. Tan divertida com aquella que el president espanyol Zapatero va dir l'any 2008: 'Espanya té el sistema financer més sòlid del món'. Era una frase tan bona, aquesta, que hi ha gent que encara riu, en recordar-la, cosa que ens demostra que la política dóna grandíssims humoristes.

Pel que fa a la segona frase, el punt hilarant el trobem en la contradicció entre allò que diu i el desmentiment que la realitat en fa, ja que si una cosa han demostrat les darreres eleccions europees ha estat la força que poden arribar a adquirir alguns partits petits quan la gent els dóna el vot. Aquesta ha estat justament la causa de la gran patacada que han rebut PP i PSOE i que té tan amoïnada la senyora Camacho, viva representant de la ultradreta espanyola. Ella diu que les opcions polítiques 'divideixen', ella somia un partit que impedeixi que la gent tingui idees pròpies, ella es deleix perquè arribi el dia que triomfi el pensament únic. Tanmateix, hauria de reflexionar sobre la seva guerra contra els petits, atès que el PP ja és un partit petit a Catalunya, i, si la gent li fa cas, encara ho serà més.


VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.