L'artista s'hi ha referit en el parlament en rebre el guardó.
Pere Formiguera
Arriba un moment a la vida en què no se sap que dir: Jo vaig fugir de Barcelona, que se m'havia fet pesada, i vaig enamorar-me de Sant Cugat.
El premiat celebra que la fotografia s'hagi universalitzat gràcies als aparells digitals i Internet. Això sí, ha advocat per no renunciar a la tradició de condensar les vides a través dels àlbums de família.
Fotògraf intimista, els seus retrats juguen amb una estètica documental i no renuncia ni al color ni al blanc i negre. Una fotografia que vol reivindicar el paper de la imatge en la fabricació de la ficció i analitza també com el pas del temps afecta els individus i l'entorn.
Nascut el 1952, Formiguera va començar a retratar amb una càmera amb tan sols 17 anys i amb 22, ja exposava. Els seus inicis són amb Joan Fontcuberta i el santcugatenc d'adopció es convertirà en el fundador del ja desaparegut Grup Alabern, que reunia fotògrafs avantguardistes amb l'objectiu de reivindicar la fotografia d'autor com a expressió artística. També ha format part de la Fundació Joan Miró i del consell assessor del Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Formiguera ha publicat diversos llibres en català, entre els quals hi ha 'Fauna secreta' i 'Es diu Cos'. El fotògraf també ha exposat a diversos museus d'arreu del món i va obtenir el 1998 el Premi Nacional de Fotografia.
Comenta-ho a Facebook
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.