Totes aquestes càrregues de la llar deixa sense temps lliure a les dones de la ciutat. La sociòloga que ha encapçalat l'estudi, Blanca Moreno, ha exposat la situació de les dones santcugatenques pel que fa a les tasques domèstiques.
Blanca Moreno
La sensació de no tenir temps, tot i tenir estabilitat, és present. No hi ha equilibri de repartiment de tasques.
L'estudi també subratlla el caràcter emprenedor de les dones de la ciutat i les defineix com a mares actives i formades. Les dades mostren que gairebé un 65% de les dones són actives al mercat de treball i, d'aquestes, més d'un 70% disposa de contracte indefinit i sis de cada 10 té una jornada flexible. A més, tres de cada quatre són assalariades i gairebé la meitat han acabat els estudis superiors.
L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha emmirallat en el model dels països nòrdics per solucionar els problemes de conciliació de la vida laboral i familiar de les dones.
Mercè Conesa
Els països nòrdics aposten per polítiques de conciliació. Si les dones hem entrat al món laboral, demanem que els homes entrin a l'espai domèstic.
L'estudi 'Sant Cugat en femení' s'ha elaborat amb enquestes a 425 santcugatenques i a entrevistes a diverses professionals, representants d'associacions de dones i personal tècnic de l'administració pública.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.