Fusió reivindica la seva situació amb la lectura d'un manifest i un minut de silenci


Temes relacionats

L'Aula de So farà un minut de silenci amb motiu de la campanya 'no convertiu la música en silenci' (17/des/08)


  • Comparteix:

L'escola de música Fusió Música i Dansa ha fet un minut de silenci durant el concert de Nadal d'aquest diumenge a l'Aula Magna del Centre Cultural. La protesta de la campanya 'No convertiu la música en silenci' de l'EMIPAC, ha anat precedida de la lectura d'un manifest on s'ha reivindicat la normalització legislativa de la seva situació.

Des de l'es Escoles de Música d'Iniciativa Privada de Catalunya (EMIPAC) estan lluitant perquè el departament d'Ensenyament de la Generalitat els destini un suport econòmic que ja tenen altres comunitats autònomes i que es creï una xarxa única d'escoles de música. També demanen que la branca privada d'ensenyament musical participi activament en l'elaboració de la nova Llei d'Educació.

La directora de Fusió Música i Dansa, Gemma Navarra, explica la situació actual del procés.

Gemma Navarra

La Comissió d'Educació al Parlament ja està fent un estudi per conèixer a fons el mapa d'escoles de música de Catalunya públiques i també privades.



El minut de silenci ha servit per seguir donant veu a la campanya 'No convertiu la música en silenci'. Navarra comenta per què han decidit escollir aquest concert en concret per fer l'acte de protesta.

Gemma Navarra

L'equip de mestres de Fusió hem valorat que aquest concert era idoni perquè actuen nens i nenes i nenes de vuit a 14 anys que encara els queden molts anys d'ensenyament musical.


L'Aula Magna del Centre Cultural ha tingut un aforament d'uns 250 pares i mares que han recolzat la protesta reivindicativa ja que ha de beneficiar la docència extraescolar dels seus fills.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les escoles privades de música fan una tasca educativa equivalent a les escoles públiques. Es regeixen per una normativa similar i, a més, els seus programes tenen validesa a l'hora del reconeixement de crédits a secundària, per la qual cosa han de complir uns requisits i passar per uns controls d'inspecció educativa. Per més que siguin empreses privades, tots sabem que, llevat de comptadíssimes excepcions, no produeixen més lucre que uns llocs de treball injustament retribuits. Ningú no es fa ric dedicant-se a l'ensenyament musical i , en canvi, la tasca social és importantíssima. Els alumnes es mereixen escoles públiques i privades de qualitat i el professorat es mereixen un reconeixement professional, qualsevol que sigui el lloc on presti els seus serveis. Cal que el govern incorpori totes les escoles en un projecte educatiu general que garanteixi la qualitat i l'equitat. I per això ha d'aportar diners.

Joan Josep Gutiérrez. Enviat el 23/des/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.