L'art al servei de la pau: una quinzena d'artistes es mulla per Palestina

Murals per Palestina ha organitzat una pintada aquest diumenge a la Floresta per recaptar fons per a les persones de Gaza


  • Comparteix:

El parc de les Dones de la Floresta ha guanyat un nou espai de color, reivindicació i solidaritat. La iniciativa Murals per Palestina s'ha posat en marxa aquest diumenge al districte, amb una trobada d'una quinzena d'artistes independents que ha plasmat amb grafitis escenes i idees que fan costat al poble de Palestina. La proposta, que també ha ofert música en directe i refrigeri, ha servit per recaptar diners que s'enviaran directament a famílies que es troben a la Franja de Gaza, una zona assetjada per les tropes d'Israel.

Una quinzena d'experts en les arts pictòriques s'han sumat a l'acció. L'artista visual Laura Erviti ha plasmat una síndria (símbol de la lluita del poble palestí). "Té forma de vaixell de lluita que solca les onades del mar", ha explicat. Per la seva banda, la muralista i tatuadora Wendy Patiño ha explicat que s'ha assumat amb la inquietud de sumar quelcom a la causa propalestina des de l'art. La seva proposta barreja dibuix amb paraula: "Hi diu lliure, amor, Palestina... hi ha algunes paraules amagades".

Carola Bagnato i Nais han sumat esforços amb una obra conjunta. "Sembla que tots estem fent com que res passa i està havent-hi un genocidi en ple segle XXI", ha lamentat Nais. L'artista ha subratllat la importància que els artistes i, ell en particular "com a migrant", alcin la veu davant d'aquest crisi.

"Neix de la necessitat d'ajudar Palestina", ha explicat a Cugat Mèdia una de les responsables de Murals per Palestina, l'artista Ona Salvador. La iniciativa ha comptat amb el suport de La Floresta Contra Fronteres i Cal Temerari. L'organització confia en portar la proposta a més municipis.




Ona Salvador

La iniciativa neix de la necessitat d'ajudar Palestina i recaptar fons per enviar a Gaza.

Nais / Wendy Patiño

Sembla que tots estem amb els ulls tancats i està havent-hi un genocidi. Hem de prendre acció. / Sóc una persona sensible i volia aportar quelcom des de la meva posició artística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.