Polaritat d'opinions per la prohibició de jugar a pilota davant del Monestir

L'Ajuntament sancionarà aquells que juguin a futbol segons l'Ordenança de convivència ciutadana


  • Comparteix:

La nova normativa de l'Ajuntament que prohibeix jugar a pilota a la plaça d'Octavià divideix els santcugatencs entre aquells que pensen que 'ja era hora' i els que ho veuen com una mesura 'excessiva'. Amb l'objectiu de salvaguardar el conjunt històric del monestir i per respecte als vianants, des d'aquest setembre que ha entrat en vigor. Un fet recalcat pel nou cartell informatiu i que s'ha instal·lat en un dels fanals de la plaça que s'empara en l'article 4 de l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Així, segons aquest, està prohibida l''ocupació de la via pública de manera que destorbi o obstaculitzi la lliure circulació de vianants o vehicles o que pugui ocasionar danys a persones i altres elements de la via pública'. Tanmateix, tot i ser efectiva des de la tornada de vacances, encara hi ha moltes tardes que els nens continuen jugant a pilota.

En aquest sentit, la santcugatenca Angelines veu amb molt bons ulls la mesura i explica que "per aquí passem gent gran". Una opinió que també comparteix la Dolors que afirma que "haurien de jugar en un camp de futbol". Per contra, la Mariette assegura que "sempre que hi hagi nens jugant és motiu d'alegria" una posició que també comparteix el santcugatenc Sergi López que explica que és "un dels pocs llocs" on els nens "tenen l'espai i la seguretat de no haver-hi cotxes".

D'acord amb l'ordenança municipal, les sancions per l'incompliment de la normativa van en funció de si es tracta d'una falta lleu (fins a un màxim de 750 euros), greu (fins a un màxim de 1.500 euros) o molt greu (fins a un màxim de 3.000 euros). Tot i això, encara està pendent de determinar quin tipus de sanció aplicarà l'Ajuntament i com ho farà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.