El futur pròxim del Cau de La Floresta i Can Llobet es decidirà aquest setembre

L'Ajuntament i l'Agrupament Escolta tenen pendent acordar les actuacions de manteniment del local


  • Comparteix:

Foulards del Cau La Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Foulards del Cau La Floresta / Foto: Cugat Mèdia

Les instal·lacions de Can Llobet continuen sent un dels punts de tensió de La Floresta, amb especial interès sobre la ubicació del seu Cau. L'Agrupament Escolta va entrar en un dels seus locals fa vuit anys, però en els darrers mesos han entrat en conflicte amb l'Ajuntament a causa d'algunes deficiències de l'edifici. En un primer moment, l'Ajuntament els va proposar una alternativa, deixant l'espai actual, però els membres del Cau no hi van estar d'acord. Així, de manera provisional s'han quedat al mateix espai. El consistori ha explicat a Cugat Mèdia que aquest setembre acabaran de tancar quin és el seu futur pròxim, tot i que l'agrupació no ha rebut cap confirmació.

Des de l'Agrupament, Adrià Pérez, explica que quan hi van entrar ja hi havia desperfectes i que "des de llavors no s'ha fet cap manteniment i ja s'hauria d'haver fet algun abans que entréssim". Aquest mes de juny, per tant, tècnics del local van assistir al local per fer el llistat d'aquests desperfectes i conèixer quin cost comportaria arreglar-los. En el pregó d'aquest mes de juliol en les festes majors del barri, el CAU va reclamar aquestes millores en les infraestructures i va criticar-ne la "negligència de l'Ajuntament".

El pla estratègic

Aquestes reformes del local del Cau de La Floresta topen, segons el consistori, amb el Pla estratègic que ha de comportar una reubicació de la llar d'infants a la planta baixa. Això repercutiria en què el Cau pugés al pis de dalt. Així, el president del Consell de Barri de La Floresta, Francesc Duch, apunta que estan valorant què valdrà el projecte definitiu i les obres més menors per mantenir l'activitat. Tot i això, adverteix que "no farem una gran inversió d'una reforma en un edifici que està previst que faci aquesta transformació".

Per la seva banda, però, Pérez adverteix que "no es pot menystenir el manteniment que ja s'ha estat molts anys negligint, aferrant-se a una cosa que no és segura com aquest Pla estratègic". Així, afegeix que no se sap quant pot tardar aquest pla i que no poden esperar més anys "continuant deteriorant els espais amb aquesta excusa".

La solució, prevista per setembre

En l'entrevista a Cugat Mèdia, Duch ha manifestat que aquest setembre valoraran "quina és la millor opció", tot i que l'Agrupament encara no ha rebut aquesta comunicació. Entre les opcions, segons el membre de l'Agrupament Adrià Pérez, també hi és "un possible conveni per gestionar l'espai amb una certa cogestió amb l'Ajuntament". Així, manté que la seva prioritat és quedar-se al local actual, però que hi ha l'opció que es vegin obligats a traslladar-se.




Francesc Duch

Ells prefereixen seguir a Can Llobet i estem treballant en aquesta línia, per veure quines han de ser les obres mínimes per mantenir l'activitat tenint en compte el pla estratègic que preveu obres més importants de l'edifici.

Adrià Perez

No es pot menystenir el manteniment que ja s'ha estat molts anys negligint, aferrant-se a una cosa que no és segura com aquest pla estratègic. No sabem quants anys tardarà. No podem estar 10 anys més seguint deteriorant els espais amb aquesta excusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.