"Què no s'aprèn d'una mare?", exclama, preguntat per Cugat Mèdia per la influència de la seva mare en la seva manera d'entendre la cuina. Una filosofia que resumeix com "una cuina neta i transparent, en la qual tots els productes que hi ha al plat són importants i on tots els sabors són sempre la primera essència".
El xef també parla d'una "carta viva", que s'anirà adaptant a la clientela, tot i que sempre apostarà per l'estacionalitat dels productes. "Hem d'escoltar el client que ens visita i, segur que d'aquí a un parell d'anys, la carta no tindrà res a veure amb la que tenim avui". "L'essència i la filosofia seran les mateixes", puntualitza, "però la carta, no".
El quart establiment de Balam Ruscalleda
A banda del local santcugatenc, el xef també està al capdavant de Moments, el restaurant de l'hotel Mandarin Oriental de Barcelona, amb el qual ha guanyat les dues estrelles; del Drac de Calella; i del Sant Pau de Tòquio. Assegura que el secret és comptar amb un bon equip, "i jo tinc el millor", comenta.Raül Balam
Aquesta patata brava, marca de la casa, que li diem patata brava perquè et posarem una patata brava, però de pam, amb una salsa brava per sobre, i trobarem croquetes de pernil, de bacallà, un cebiche de vieires, un caneló del rostit de tres carns, que em va ensenyar la mare
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.