El veïnat de mésVDX reclama a l'AMB reconsiderar l'augment del preu de l'aigua

L'associació ha presentat diverses al·legacions contra de la decisió del Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

Una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

Una aixeta / Foto: Cugat Mèdia

El Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar el març un increment de la tarifa de l'aigua per a Sant Cugat d'aproximadament un 20%, el qual ha provocat recel entre algunes formacions polítiques i entitats. És el cas de l'associació mésVDX -Veïnat Progressista de Valldoreix que ha presentat al·legacions per reclamar a l'AMB que reconsideri i doni explicacions sobre aquesta pujada.

El 12 de juliol finalitza la segona fase d'al·legacions, ja que l'AMB n'ha ampliat el termini en acceptar el primer punt de les protestes de l'associació, on reclamaven que al document inicial de l'empresa concessionària SOREA li faltaven dades. D'aquesta manera han tornat a presentar les mateixes al·legacions, tret de la que feia esment a l'error ja corregit.

Les al·legacions

En primer terme, l'associació demana que l'AMB s'expliqui. "No pot ser que SOREA faci una demanda d'augment de tarifes, i l'informe digui que molt bé i els incrementin", reprova el membre de l'associació, Joan Gaya. A més, consideren que hi ha algunes anomalies greus.

Entre altres al·legacions es troba el sistema de càlcul de la tarifa final. Aquest, segons Gaya, es fa en base a dividir totes les despeses per la facturació final dels metres cúbics d'aigua subministrada. D'aquesta manera, apunten que en haver-hi una despesa fixa, com menys es facturi, més car surt el sistema final. "Això és un càstig a l'estalvi, cosa que és contradictori als objectius", critica.




Joan Gaya

"El que esperem és que reconsiderin i sobretot expliquin. No pot ser que SOREA faci una demanda d'augment de les tarifes, i l'informe digui que molt bé i els incrementin. S'ha d'explicar molt bé, hi ha algunes anomalies greus"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.