Pau Alonso (Refugees Welcome): 'Ens fan falta cases que estiguin disposades a obrir les portes a persones refugiades'

Des del 2017 l'entitat ha col·laborat en 15 convivències de persones refugiades a Sant Cugat


  • Comparteix:

Membres de Refugees Welcome / Foto: Cugat Mèdia

Membres de Refugees Welcome / Foto: Cugat Mèdia

La xifra de persones refugiades ha crescut exponencialment els darrers anys i això ha obligat les entitats sense ànim de lucre a arromangar-se per ajudar en la situació. Refugees Welcome, projecte nascut a Alemanya l'any 2014, va arribar a Sant Cugat el 2017 amb l'objectiu d'acollir persones d'aquest col·lectiu. L'entitat fa una crida a Sant Cugat a obrir les portes de casa seva per llogar una habitació a una personada per un període mínim de mig any. L'entitat ha aprofitat la Setmana de la Convivència per fer d'altaveu d'aquesta demanda.

Des de la seva implantació, l'entitat ha col·laborat en 15 convivències a Sant Cugat. De totes maneres, apunten que aquestes són insuficients davant la gran demanda. "L'objectiu és cercar cases, perquè persones sol·licitants de protecció internacional n'hi ha cada cop més", apunta el voluntari de l'entitat Pau Alonso. D'aquesta manera, reclama que "fan falta cases que estiguin disposades a obrir les portes a persones refugiades per llogar-los-hi una habitació", a més de nous voluntaris i aportacions econòmiques. Alonso també apunta que si es dona aquesta convivència, la persona refugiada es beneficia de la xarxa familiar, mentre que "la família també s'enriqueix d'un intercanvi cultural", descriu.

Per altra banda, l'entitat critica la reducció de l'aportació de l'Ajuntament en la taxa de cooperació internacional. El consistori s'havia acollit a la taxa del 0,7% del pressupost per aquesta partida, i l'última aportació s'ha reduït al 0,06%.

Dins de 'La Setmana de la Convivència', l'entitat ha presentat aquest dimecres a la Casa de la Cultura el documental 'En nuestra casa', en què detalla l'experiència de dues convivències.

La xifra de persones refugiades ha pujat molt als darrers anys, especialment per l'esclat de guerres. El 2015 hi havia una mitjana de 5.000 sol·licituds de protecció internacional a l'Estat espanyol, mentre l'any passat es va arribar a les 160.000, segons dades de l'entitat. Actualment, el projecte Refugees Welcome està instaurat en 13 països. A Catalunya, l'entitat treballa en acollides a Sant Cugat, Valldoreix, Barcelona, Sabadell i Rubí.


Pau Alonso

L'objectiu és cercar cases, perquè persones sol·licitants de protecció internacional n'hi ha cada cop més. Ens fan falta cases que estiguin disposades a obrir les portes a aquestes persones per llogar-los-hi una habitació. També voluntaris i aportacions econòmiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.