Dos projectes de Cugat Mèdia, preseleccionats en la convocatòria de pòdcast i documentals de La Xarxa i RTVE

Les propostes s'han presentat en un 'pitching' aquest dimecres al Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) de Granollers


  • Comparteix:

El director d'estratègia i producció audiovisual de Cugat Mèdia, Joan Miquel Fernández, durant la defensa de la candidatura del documental 'El Barranc' davant del jurat del MAC / Foto: Cugat Mèdia

El director d'estratègia i producció audiovisual de Cugat Mèdia, Joan Miquel Fernández, durant la defensa de la candidatura del documental 'El Barranc' davant del jurat del MAC / Foto: Cugat Mèdia

Cugat Mèdia ha estat preseleccionat en la convocatòria de pòdcast i documentals de La Xarxa de Comunicació Local i RTVE amb un pòdcast sobre matemàtiques i un documental que narra una història personal. Les propostes preseleccionades s'han presentat en una sessió 'pitching' aquest dimecres en el Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Els projectes guanyadors obtindran una dotació econòmica per dur-los a terme en coproducció amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i RTVE.

Enguany és la segona edició d'aquesta convocatòria que l'any passat va engegar La Xarxa de Comunicació Local i a la qual s'ha sumat aquest any RTVE. El format de defensa dels projectes ha estat una sessió 'pitching', habitual al sector de la indústria audiovisual, que consisteix en una presentació concisa i limitada de temps, en aquest cas a set minuts justos, i una segona part que es compon d'una ronda de preguntes de cinc minuts dels inversors i de la fila zero, en aquest cas, formada per directius de televisions locals sense vot. La convocatòria està adreçada a mitjans de comunicació locals i productores audiovisuals, que han presentat projectes inèdits.

En aquesta segona edició s'han presentat 40 projectes de pòdcast, un 20% més que en l'anterior edició, dels quals s'han seleccionat 16. El pòdcast proposat per Cugat Mèdia 'Estimem les mates' aborda d'una manera divertida i divulgativa l'ús de les matemàtiques des d'una perspectiva quotidiana. Pel que fa als projectes de documentals televisius, s'ha doblat la participació, amb 65 propostes presentades. Aquests projectes han estat revisats per un comitè format per representants de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i RTVE, que n'han seleccionat 13. Cugat Mèdia ha participat en la categoria d'històries de proximitat amb la proposta del documental 'El barranc' que narra el repte d'una dona amb mobilitat reduïda que es planteja fer barranquisme.

La convocatòria està destinada a promoure la producció de pòdcasts i documentals en català.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.