La comunitat del Joan Maragall reclama la pacificació de l'entorn i més seguretat per prevenir accidents

Les famílies i l'alumnat s'han concentrat davant l'escola després que una alumna patís un atropellament a la zona


  • Comparteix:

Concentració davant l'escola Joan Maragall per la pacificació dels carrers/ Font: Cugat Mèdia

Concentració davant l'escola Joan Maragall per la pacificació dels carrers/ Font: Cugat Mèdia

Famílies i alumnat de l'escola Joan Maragall reclamen la pacificació dels carrers de la zona i més seguretat per evitar que es repeteixin accidents com el que es va produir aquest dimecres al passeig de la Creu, quan un motorista va atropellar una nena d'I3. Sota el càntic 'contra els accidents, pacificació', la comunitat educativa s'ha concentrat davant del centre per reclamar mesures a l'Ajuntament. Des de l'AFA, ja fa temps que volen que els vianants tinguin preferència en aquesta zona i, de fet, han presentat una proposta al govern per eixamplar voreres, reduir i eliminar trànsit.

La membre de la Comissió d'Escoles per la Sostenibilitat Clara Sanmartí i el membre de l'AFA Ramón Costa han criticat la perillositat que suposa per als infants no tenir carrers adaptats pels vianants en hores punta en les quals els cotxes també envaeixen les voreres.

En aquesta línia, també demanen la presència d'agents cívics o agents de la Policia Local per tal de vetllar per la seguretat dels infants. I critiquen que, després de tants anys reclamant solucions a aquest problema, no "s'hagi implementat pràcticament res i s'hagi retrocedit en alguns aspectes". Un exemple diuen, és la desaparició dels agents cívics: "Abans hi havia tres i ara ja no n'hi ha cap". Ara consideren que el més urgent és posar pilones per tal de prevenir que els cotxes pugin a les voreres.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha explicat que des de l'Ajuntament estan treballant per trobar una solució a la situació. També apunta que no és possible tancar el carrer de manera constant, ja que és zona de pas dels vehicles d'emergència.

Recentment s'ha fet públic un estudi municipal on es constata que més d'un 80% de l'alumnat arriba caminant a l'escola Joan Maragall.


Maragall pacificació

Sempre ha semblat com si tot fos extremadament difícil, com si això de treure cotxe del voltant d'una escola anés en contra dels veïns. És una mica sempre el discurs quan en realitat, per començar, nosaltres també som veïns d'aquest barri i això és una mesura que afavoreix a tothom, perquè fer una ciutat apta pels vulnerables és fer una ciutat apta per tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.