L'estació de FGC de les Planes torna a lluir com el 1916 amb l'accessibilitat del 2023

La companyia ha restaurat l'edifici per recuperar la seva volumetria original


  • Comparteix:

Imatge de l'estació de les Planes restaurada / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'estació de les Planes restaurada / Foto: Cugat Mèdia

L'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de les Planes torna a lluir com el 1916. L'estació, d'estil modernista tardà, ha passat per un procés de restauració per eliminar part dels elements afegits amb el pas del temps, com la gran marquesina incorporada a la façana. A més, s'han recuperat els colors originals, la fusteria i l'estètica del vestíbul, que havia sofert canvis importants. Tot plegat, s'ha fet aprofitant la intervenció que requeria per l'aparició d'esquerdes l'edifici, on s'han reforçat els fonaments i s'ha millorat l'accessibilitat amb rampes.

L'edifici de l'estació de les Planes forma part del catàleg de patrimoni arquitectònic de l'Ajuntament de Barcelona i és una de la trenta d'estacions històriques amb què compta FGC. De fet, el president de la companyia, Toni Segarra, ha expressat la importància per a FGC de la preservació del patrimoni.

Per a Segarra, aquest patrimoni és una experiència més per als usuaris i, per tant, també una manera de promoure el transport públic.

Detall de l'estació

Detall de l'estació / Foto: Cugat Mèdia


I amb aquest mateix objectiu, FGC ha aprofitat la rehabilitació que s'havia de fer a l'estació de les Planes per recuperar també aquest patrimoni i retornar-li el seu aspecte original. L'actuació s'ha centrat bàsicament a retirar part dels elements que s'han anat afegint durant el temps a l'estació, que ja ha passat per quatre reformes.

Detall de la porta de la façana principal i un dels llums originals

Detall de la porta de la façana principal i un dels llums originals / Foto: Cugat Mèdia


Els treballs han tingut un cost de 276.000 euros i s'han allargat nou mesos, una mica més del previst per l'aparició d'un niu d'orenetes que va obligar a aturar temporalment les obres.




Toni Segarra

FGC sempre té cura i interès en la preservació del seu patrimoni. Hi ha una trentena d'estacions històriques que val la pena conservar i recuperar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.