Vox planteja que els empadronats a la Casa Mónaco facin voluntariat per 'revertir' el que no paguen en taxes

La formació presenta una moció perquè aquestes persones puguin fer de voluntàries a Protecció Civil o amb els Agents de Civisme


Temes relacionats

Pla d'Acció Social (21/oct/23)


  • Comparteix:

Els regidors de Vox a Sant Cugat, Jordi Guirado i Marcos Rodríguez / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Vox a Sant Cugat, Jordi Guirado i Marcos Rodríguez / Foto: Cugat Mèdia

Vox vol que l'Ajuntament posi a disposició de les persones que s'empadronin a la Casa Mónaco (seu dels serveis socials de Sant Cugat), un 'programa específic municipal de formació i assistència voluntària al cos de voluntaris de Protecció de Civil o de suport als Agents de Civisme'. La formació apunta que aquestes persones 'no contribueixen amb les taxes' com l'IBI, el clavegueram o la neteja i, per tal que ho puguin 'revertir', proposa que s'inscriguin en serveis de voluntariat. El grup municipal considera que això pot 'promoure la seva particiació a la ciutat que els acull tot brindant-los, al mateix temps, oportunitats formatives i ocupacionals'.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La Generalitat recorda que empadronar-se al municipi on es resideix habitualment és obligatori, es tingui o no domicili fix. L'empadronament només certifica que la persona en qüestió resideix a una població, però "no constitueix prova de la seva residència legal a Catalunya". En el cas que una persona no pugui acreditar la direcció d'un domicili, sigui pel motiu que sigui, es pot facilitar una adreça de notificació, que, en el cas de Sant Cugat, és la Casa Mónaco, que acull els Serveis Socials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.