ESCOLTA-HO
Garcia també destaca la importància de minimitzar la despesa energètica al cuinar. Suggerix aprofitar tècniques com el 'batch cooking', que consisteix en cuinar en grans quantitats i aprofitar els recursos al màxim, utilitzant eines com l'olla a pressió o el forn. A més, anima a evitar el menjar ràpid, que acostuma a estar excessivament envasat i contribueix a l'excés de residus.
Finalment, Garcia subratlla que una dieta més sostenible hauria de centrar-se en aliments de proximitat i reduir el consum de proteïna animal, substituint-la per llegums i cereals, com marca la nova piràmide de la dieta mediterrània. Amb tot, l'experta considera que aconseguir una alimentació saludable i sostenible per a tothom és un gran repte, però amb petites accions individuals, com cuinar a casa i escollir aliments de qualitat, podem contribuir a combatre el canvi climàtic i preservar la nostra salut.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.