L'Associació de Propietaris i Veïns de Can Barata demana millores al nou equip de govern

Millorar l'accés al barri, allunyar el vedat de caça o situar una antena repetidora, reclamacions del veïnat


  • Comparteix:

La primera presa de contacte entre els veïns de Can Barata i l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha tingut lloc durant la Festa Major del barri / Foto: Cugat Mèdia

La primera presa de contacte entre els veïns de Can Barata i l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha tingut lloc durant la Festa Major del barri / Foto: Cugat Mèdia

Millorar l'accés al barri de Can Barata des de la carretera que uneix Rubí amb Sant Quirze del Vallès, allunyar el vedat de caça o situar una antena repetidora per ampliar la zona de cobertura telefònica són algunes de les prioritats que, des de l'Associació de Veïns del barri, s'han pogut traslladar, durant el matí d'aquest dissabte, al nou equip de govern de Sant Cugat. Tot aprofitant la visita de l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, durant la Festa Major de Can Barata, l'entitat veïnal encapçalada per Joaquín Medina s'ha pogut reunir, per primera vegada, amb el batlle de la ciutat per poder estudiar les millores reclamades per fer evolucionar i reestructurar el funcionament del districte.

L'Associació de Propietaris i Veïns de Can Barata ja fa anys que es queixa, principalment, de les dificultats per accedir per carretera al barri i, a paraules del seu president, Joaquín Medina, "tot està consensuat entre l'Ajuntament i la Generalitat i ara només demanem que la rotonda es dugui a terme".

En un comunicat al qual Cugat Mèdia ha tingut accés, l'entitat de veïns recull un seguit d'intervencions consensuades amb el barri i que, per tant, consideren que han de ser "els objectius del nou equip de govern" de cara als 4 anys pròxims de mandat.

Tot plegat, s'ha exposat en una primera presa de contacte amb l'alcalde de la ciutat, que s'ha mostrat disposat a escoltar les propostes dels residents a la zona. En aquest sentit, totes dues parts han acordat retrobar-se en una reunió de caràcter 'més formal' que tindrà lloc el pròxim 28 de juliol a l'ajuntament de Sant Cugat.

Medina s'ha mostrat molt satisfet amb aquesta primera trobada i ha ressaltat que, des de l'entitat veïnal, "tampoc demanen tant". "Ens agradaria que el nou alcalde fos més empàtic i es deixés veure força més que l'anterior alcaldessa", ha recordat.

La trobada ha tingut com a punt vertebrador la Festa Major del barri de Can Barata, que celebra, aquest cap de setmana, la seva gran gresca particular. L'Associació de Propietaris i Veïns del barri, amb la col·laboració de l'Ajuntament, viurà la festa amb una dotzena d'activitats, adreçades sobretot a un públic familiar i infantil.

Les millores que demanen els veïns de Can Barata

  • Millorar les condicions de la principal zona infantil de Can Barata, en la qual falten accessos per minusvàlids i gent amb altres capacitats
  • Activar el sistema de reparcel·lació per poder finalitzar la inscripció dels propietaris al registre de propietats
  • Millorar l'accés per carretera al barri amb la implementació d'una rotonda
  • Instal·lar càmeres de seguretat i de vigilància
  • Instal·lar una nova marquesina per la parada d'autobús del barri
  • Millorar i implementar més màquines de gimnàs al carrer
  • Allunyar el vedat de caça que, de forma directa, afecta i repercuteix en la seguretat dels veïns
  • Implementar una antena parabòlica que millori la cobertura telefònica del barri, la qual, avui dia, continua essent deficitària





  • Joaquín Medina

    Valorem molt aquesta primera trobada amb l'alcalde, que ja ens ha ofert una reunió formal el 28 de juliol. Ara esperem que la situació del barri millori en aquests quatre anys de mandat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.