L'edifici de La Mirada arrencarà amb l'any nou

L'alcaldessa ha concretat al programa 'Línia directa' que les obres començaran al gener


  • Comparteix:

Les obres per construir el nou edifici de l'escola La Mirada començaran al gener. Així ho ha concretat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa de Cugat Mèdia 'Línia directa'. La previsió és que els treballs previs al parc del Bosc de Volpelleres durin uns dos mesos i l'execució de la construcció uns 18. Mentrestant, ha explicat Ingla, els alumnes hauran de continuar estudiant en els mòduls de davant l'escola L'Olivera, on ja s'han previst els necessaris per al curs vinent i hi ha espai per encabir-ne més fins que l'edifici estigui completat.



D'aquesta manera ha respost Ingla a les preguntes de famílies de l'escola, amoïnades per com creixerà el centre mentre no estigui enllestit el nou edifici.

Ingla ha reiterat que es tracta d'un projecte de ciutat i que l'equip de govern ha treballat per superar tots els entrebancs. És per això que ha lamentat que algunes entitats continuïn posant "bastons a les rodes", amb la judicialització del projecte, o l'oposició a la ubicació.

"Em sembla incomprensible que el principal partit de l'oposició i responsable que estiguem on estem votés en contra", ha carregat Ingla respecte a la votació al ple de Junts per Sant Cugat en l'adjudicació de les obres, una decisió que atribueix a la "falta de lideratge".

Tot i així, ha defensat l'alcaldessa, ja s'ha previst el creixement de l'escola mentre no estigui el nou edifici enllestit. Ingla ha assegurat que ja hi ha els mòduls per donar cobertura fins al curs vinent i que s'ha fet la previsió per als propers cursos, així com l'adequació de l'entorn per donar servei al centre. Això inclou la pista esportiva que fa servir l'escola durant l'horari lectiu i queda per al barri la resta de la jornada. En canvi, ha lamentat que el que no podran tenir els alumnes fins que no s'acabi l'edifici nou és una biblioteca o un menjador.

L'alcaldessa també ha respost a les peticions de canvi d'ubicació. En aquest sentit, ha recordat que La Mirada ha de donar servei al barri de Volpelleres i que plantejar una ubicació nova suposaria endarrerir de nou la construcció. Per això descarta, per exemple, els terrenys recentment recuperats de la discoteca Drinkking Carpes, a pregunta d'un veí. D'aquests terrenys, ha explicat que ni tan sols poden acollir una escola i s'hauria de canviar el planejament.

"El que no tenen [les famílies] és temps", ha reiterat Ingla. Per això lamenta "tots aquells que s'han dedicat a torpedinar" amb la justificació de l'impacte ambiental. En aquest sentit, Ingla ha recordat que el compromís de l'equip de govern és alliberar els 11.000 quadrats del parc del Bosc de Volpelleres on es poden projectar equipaments i convertir-los en zona verda. Ingla també ha defensat les polítiques mediambientals ambicioses del govern municipal, en resposta a una altra pregunta d'un ciutadà que les qüestionava.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.