Xavier Bona (SOS Bosc Volpelleres): 'Tenim l'esperança que es reconsideri la decisió'

Els ecologistes s'han tornat a manifestar durant el ple per insistir en la protecció del bosc de Volpelleres


  • Comparteix:

Xavier Bona, membre de SOS Bosc Volpelleres, fent el discurs de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Bona, membre de SOS Bosc Volpelleres, fent el discurs de la concentració / Foto: Cugat Mèdia

SOS Bosc Volpelleres i altres entitats ecologistes (Adenc, WWF Barcelona, Assemblea pel Clima, Fridays for Future i Associació el Mussol) s'han concentrat un altre cop davant l'Ajuntament durant el transcurs del ple municipal d'aquest dilluns. Com ja s'havia fet en anteriors concentracions, el manifest llegit pel membre de SOS Bosc Volpelleres Xavier Bona ha tornat a demanar que l'edifici de l'escola La Mirada es construeixi fora del parc del bosc de Volpelleres. Més tard, cada manifestant ha sintetitzat en una cartolina un missatge que vol fer arribar a l'Ajuntament, i el conjunt s'ha penjat amb una corda. Alguns dels exemples que s'han pogut veure són 'el bosc és felicitat' o 'escola sí, però fora del bosc'.

Xavier Bona, membre del col·lectiu ecològic de Volpellers, ha comentat a Cugat Mèdia que tenen l'esperança que, "de la manera que es pugui, es reconsideri la decisió". També espera que "rectifiquin" per arribar a canviar el futur que espera al bosc.

Més tard, al ple de l'Ajuntament, el mateix Bona ha intervingut en el torn de paraula per preguntar com compensaran "la destrucció dels 14.000 metres quadrats del bosc de Volpelleres, la pèrdua de tot un ecosistema i la d'un connector biològic entre parcs naturals protegits".

Qui li ha respost ha sigut el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha afirmat que aquella informació no era "correcta". "L'escola ocuparà 5.800 m2 i la resta es preserva. Hi ha una franja de protecció que tindrà una supervisió, però en total no s'arriba al 4% de l'espai", ha replicat Duch.



Xavier Bona

A nosaltres ens agrada tenir esperança que, finalment, en el govern o, per la manera que es pugui, es reconsideri la decisió. Esperem que rectificant, que és una cosa de sàvies, això es pugui arribar a fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.