La Generalitat invertirà un milió d'euros aquest any en la prevenció d'incendis a Collserola

S'actuarà en una àrea de 255 hectàrees on es desbrossarà i es talaran arbres i es milloraran set punts d'aigua


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Serra de Collserola / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la Serra de Collserola / Foto: ACN

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural invertirà aquest any un milió d'euros per dur a terme actuacions de prevenció d'incendis al Parc Natural de Collserola. En un context de canvi climàtic i amb els boscos estressats per la manca de pluges, l'objectiu de l'actuació és reduir l'impacte dels incendis i oferir les millors condicions als bombers perquè puguin fer la seva feina. S'actuarà en una àrea de 255 hectàrees on es talaran arbres, es desbrossarà el terreny i es milloraran i ampliaran set punts d'aigua. 'Els bombers van actualitzant els seus mitjans i nosaltres també els hem de facilitar la feina perquè els incendis siguin els mínims i més petits possibles', destaca Oriol Anson, secretari d'Agenda Rural.

Les actuacions s'emmarquen en el Projecte d'Infraestructures bàsiques de prevenció d'incendis forestals del perímetre de protecció prioritària (PPP) de Collserola que s'ha presentat aquest dimecres.

Defineix les zones amb gran risc d'incendi i amb continuïtat de la massa forestal en les quals es poden produir grans incendis forestals. L'objectiu principal és definir les infraestructures que permetin reduir la capacitat de propagació d'aquests incendis i facilitar-ne l'extinció.

El document contempla 36 punts estratègics on actuar en unes 2.000 hectàrees i preveu construir 16 nous punts d'aigua i l'ampliació de 8 dels existents. El pressupost total és de tres milions d'euros.

Aquest any s'invertirà un milió dels tres previstos en actuar en set punts estratègics on es talaran arbres, es desbrossarà el terreny, es milloraran els camins i s'ampliaran i milloraran set punts d'aigua, cinc a Barcelona, un a Sant Cugat del Vallès i un a Molins de Rei. L'objectiu, com ha explicat el secretari d'Agenda Rural, Oriol Anson, és facilitar la feina als bombers per protegir la seva biodiversitat i garantir la seguretat de les persones que hi viuen.

Durant la presentació del pla d'actuació s'ha recordat que a Collserola els incendis no sobrepassen normalment l'hectàrea cremada i que l'objectiu és preparar el terreny per evitar grans incendis que posin en perill un "pulmó verd" clau a l'àrea metropolitana de Barcelona . "En un bosc mediterrani com el de Collserola sempre hi hauran incendis, però treballem perquè siguin el més petits possible", ha afegit Anson.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.