Sant Cugat pretén sensibilitzar, conscienciar i donar visibilitat a l'accessibilitat universal

La jornada ha incidit en la inclusivitat de totes les persones per exercir les seves capacitats universals


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha acollit a la Sala de Plens la jornada 'Accessibilitat Universal' / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha acollit a la Sala de Plens la jornada 'Accessibilitat Universal' / Foto: Ajuntament

L'Oficina d'I+D d'Accessibilitat Universal de l'Ajuntament de Sant Cugat oferirà un servei d'atenció i informació sobre la diversitat funcional per sensibilitzar i donar a conèixer l'accessibilitat universal. L'oficina ha organitzat aquest dimecres la jornada 'Accessibiliat Universal', dirigida al personal tècnic i directiu de l'administració pública, per conèixer el treball transversal que han de jugar les administracions en aquest aspecte. Des de l'Oficina es pretén incidir en la sensibilització, consciència i visibilitat de la realitat de les persones amb algun tipus d'impediment.

La tècnica de l'Oficina d'Accessibilitat Universal Isabel Gil ha explicat que des de l'Ajuntament es pretén "sensibilitzar i donar visibilitat a l'accessibilitat universal, un concepte molt innovador que sovint no es coneix amb profunditat". L'accessibiliat universal és la característica que han de complir els entorns, béns, productes i serveus, que permet a totes les persones el seu accés, comprensió i utilització, de manera normalitzada, còmoda, segura i eficient.

Per dur a terme aquest objectiu, Gil ha assegurat que "ha de ser un treball transversal on s'ha d'implicar a tots els departaments de l'Ajuntament perquè hi ha molt per fer". I ha conclòs que "cadascú, des de la seva professionalitat i coneixement, ha d'aportar les eines per millorar l'accessibilitat universal". Així doncs, amb aquesta jornada s'ha volgut sensibilitzar, conscienciar i donar visibilitat a aquesta realitat i a les possibles alternatives.

La conferència principal de la jornada ha anat a càrrec del tècnic en accessibilitat universal de l'Institut Municipal de persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona Guillermo Hurtado. D'altra banda, la benvinguda ha anat a càrrec de la regidora de Ciutadania, Salut i Via Pública, Gemma Aristoy. La jornada, que ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament, ha comptat amb uns quaranta assistents.


Isabel Gil

Els punts més importants és poder informar i sensibilitzar, poder donar a conèixer l'accessibilitat universal i la importància que té aquest concepte que avui dia és molt innovador i que moltes vegades no coneixem amb profunditat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.