FGC celebra Sant Jordi amb l'alliberament de prop de 500 llibres a les estacions

La iniciativa, que compta amb la col·laboració de Plataforma Editorial, pretén fomentar la lectura i l'intercanvi de llibres


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de l'estació de FGC de Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de l'exterior de l'estació de FGC de Sant Cugat / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Prop de 500 llibres seran alliberats a diferents estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), entre les quals, Sant Cugat, els dies 22 i 23 d'abril. Així, els usuaris dels FGC que trobin un d'aquests llibres el podran recollir, llegir-lo i, si ho desitgen, tornar-lo a deixar perquè una altra persona en pugui gaudir. Es tracta d'una acció emmarcada dins dels actes de celebració de la diada de Sant Jordi, realitzada pels FGC i Plataforma Editorial per fomentar la lectura i l'intercanvi de llibres. Els llibres seran alliberats en un total de 13 estacions diferents de les línies Barcelona-Vallès, Llobregat-Anoia i Lleida-La Pobla.

Una altra de les iniciatives dels FGC de cara a la diada és la commemoració dels escriptors Gabriel Ferrater i Joan Fuster, així com de la filòloga Aina Moll. Per fer efectiva aquesta commemoració, es batejaran tres trens amb el nom d'aquestes figures clau de la literatura i la cultura catalanes. Anteriorment, FGC havia batejat altres trens amb els noms de Teresa Juvé, Felícia Fuster, Joan Triadú, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig, entre d'altres.

Ferrocarrils i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen un sorteig entre totes les persones que enviïn fotografies dels trens batejats amb noms d'escriptors i escriptores. La participació estarà oberta durant tot el dia 22 d'abril i hi podran participar les persones que pengin històries al seu Instagram amb fotos d'un tren batejat i les etiquetes @fgc.cat i @lletrescatalanes.

Concurs de 'tuitrelats'

Per últim, FGC i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès organitzen una nova edició del concurs literari 'Tuitrelats. Un viatge d'històries' on es convida els usuaris de FGC a plasmar a Twitter allò que els inspira un viatge en tren.

La participació està oberta fins al 24 d'abril i cal acompanyar els textos a Twitter amb l'etiqueta #FGCrelats i fent menció a @FGCcorporatiu. L'extensió màxima dels relats ha de ser de 280 caràcters, incloent-hi l'etiqueta i la menció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.