L'EMD declara al jutjat pels 43.000 euros manllevats víctima d'una ciberestafa

El president de l'EMD, Josep Puig, s'ha personat aquest divendres als jutjats de Rubí


Temes relacionats

L'EMD de Valldoreix pateix una ciberestafa i li manlleven 43.000 euros (22/abr/21)


  • Comparteix:

Imatge dels jutjats de Rubí / Foto: Google Street

Imatge dels jutjats de Rubí / Foto: Google Street

La investigació sobre la ciberestafa que va partir fa un any l'EMD de Valldoreix i amb la qual li van manllevar 43.000 euros continua endavant. Segons ha pogut saber Cugat Mèdia, el president de l'EMD, Josep Puig, ha declarat aquest divendres davant als jutjats de Rubí per aquest cas.

Els fets van tenir lloc l'abril de l'any passat, quan l'administració descentralitzada va rebre un correu electrònic per part dels presumptes estafadors, que es feien passar per una empresa proveïdora que assegurava que no havia rebut el pagament d'unes factures i explicava que s'havia canviat el número de compte. En concret, es van estafar tres pagaments per un import total de 43.000 euros. Poc després de caure en la trampa, l'empresa proveïdora autèntica va alertar que no havia cobrat els diners que li pertocaven.

En el seu moment, l'EMD de Valldoreix va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i també a l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i a l'espanyola.

A banda de la via judicial, l'administració descentralitzada també va realitzar una auditoria per detectar vulnerabilitat i reforçar la seguretat, i s'han pres mesures. A més, s'han fet sessions formatives en ciberseguretat als treballadors de l'EMD.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.