El Consell General de Cambres de Catalunya es posiciona en contra del conflicte entre Rússia i Ucraïna

Les 13 cambres catalanes consideren que la Unió Europea i els seus estats membres han de fer front al conflicte


  • Comparteix:

Uns bombers apaguen un incendi en un edifici residencial a Kiev / Foto: ACN

Uns bombers apaguen un incendi en un edifici residencial a Kiev / Foto: ACN

El Consell General de Cambres de Catalunya, del qual forma part la Cambra de Comerç de Terrassa, ha expressat la seva preocupació sobre la invasió militar russa a Ucraïna a través d'un comunicat. Les 13 cambres catalanes consideren que la Unió Europea i els seus estats membres 'han de fer un pas endavant' i fer front al conflicte per 'garantir els drets dels ciutadans i les empreses que es troben a Rússia, Ucraïna i Bielorússia'.

El Consell General català ha volgut sumar-se al manifest de la International Chamber of Commerce (ICC) on el seu secretari general, John Denton, ha declarat que la invasió de Rússia a Ucraïna tindrà "importants repercussions en les cadenes globals de subministrament" i afectarà el sector energètic i alimentari. Denton ha ressaltat que "existeix el risc d'interrompre la producció a escala mundial en una àmplia gamma de sectors".

Al comunicat, el conjunt de cambres catalanes hi ha qualificat la invasió com a "injusta" i creu que "és una amenaça per la pau i la seguretat tant a nivell europeu com a global". El Consell català ha condemnat l'acció com una "violació del dret internacional" i demana a les autoritats russes que opti pel diàleg per tal de posar fi d'immediat l'activitat bèl·lica.

A més, les 13 cambres han recordat que la crisi energètica continua en creixement i que aquest enfrontament pot agreujar negativament l'efecte. Hi han remarcat que "cal una aposta ferma per l'economia circular i les energies renovables, com a font alternativa d'energia.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.