L'espectacle 'Per Nadal fem el poema' torna a omplir de poesia i música el Conservatori

La lectura del Poema de Nadal de Sagarra compta amb el Quartet de Corda i la soprano Beatriu Llamas


  • Comparteix:

Espectacle poètic musical 'Per Nadal fem el poema' a l'Aula Magna del Conservatori / Foto: Cugat Mèdia

Espectacle poètic musical 'Per Nadal fem el poema' a l'Aula Magna del Conservatori / Foto: Cugat Mèdia

El Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra ha tornat amb l'espectacle poètic musical 'Per Nadal fem el poema' produït per l'associació Amants del Teatre aquest dissabte a l'Aula Magna del Conservatori. L'activitat ha comptat amb la composició i direcció musical de David Bozzo que ha fet uns arranjaments únics per l'espectacle i amb la participació per cinquena vegada del Quartet de Corda de l'Orquestra de Sant Cugat. A més, el recital del poema s'ha acompanyat amb la soprano Beatriu Llamas que ha cantat nadales com 'El noi de la mare', 'Els pastorets' o 'El Rabadà'.

A l'espectacle que es porta celebrant onze anys, s'ha recitat el poema de Sagarra que fa referència al camí de la persona i ha comptat amb una veu en off que ha explicat les diverses parts del poema. La directora i dramaturga, Teresa Canas, ha explicat que Sagarra "ha fet un poema basant-se en símbols catòlics, però que tracta una temàtica social". El poema compta amb quatre cants i, segons Canas, el primer té relació amb l'estrella com a fita o destí on volem arribar, el segon fa referència al 'rabadà' que representa "tots els mals del món", el tercer és el 'camí' i simbolitza "quin és el camí que agafes per arribar on vols anar" i, el quart tracta el 'Betlem' com a referència al final.

L'activitat s'ha pogut tornar a realitzar al Conservatori després que l'any passat hagués de traslladar-se a Mira-Sol i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla. Per altra banda, una lectura del Poema de Nadal de Sagarra que s'anava a realitzar a la Casa Museu Cal Gerrer aquest dissabte s'ha hagut de cancel·lar per problemes de salut dels rapsodes.




Teresa Canas

Tenim la gran sort de tenir el Quartet de Corda de l'Orquestra Sant Cugat amb una composició musical única que ha fet el David Bozzo. És especialment pel poema i això el vesteix molt. A més, tenim una soprano que és una delícia sentir-la cantar i, per tant, és un espectacle molt rodó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.