Crida a redefinir l'oci juvenil de Sant Cugat amb el primer Fòrum Jove

La trobada tindrà lloc aquest dissabte com un espai de debat per crear un programa d'oci alternatiu


  • Comparteix:

Els regidors Marco Simarro i Alba Gordó durant la presentació del Fòrum Jove / Foto: Localpres

Els regidors Marco Simarro i Alba Gordó durant la presentació del Fòrum Jove / Foto: Localpres

El primer Fòrum Jove de Sant Cugat abordarà l'oci d'aquest col·lectiu. La intenció és reunir joves entre els 18 i els 25 anys, tant els vinculats a entitats i col·lectius com els que no són membres de l'associacionisme local, per reflexionar i debatre sobre quin tipus d'oci volen i crear un programa de propostes fet per ells mateixos. La trobada tindrà lloc als Jardins del Vallès aquest dissabte de 10 a 14 hores i cal inscripció.

Les alternatives a l'oci nocturn i perifèric de Sant Cugat són una reivindicació històrica de part del jovent de Sant Cugat. Ara l'Ajuntament impulsa el primer Fòrum Jove, que busca, precisament, donar resposta a aquesta reivindicació amb una trobada amb la qual els mateixos joves puguin fer propostes i elaborar un programa.

Amb aquest objectiu, la sessió es dividira en quatre parts:
  • Benvinguda.
  • Taula rodona amb tres experiències d'èxit d'oci alternatiu impulsades a Gijón, Cornellà i Pineda de Mar.
  • Sessió de treball per identificar les mancances i crear un programa d'oci juvenil local que es treballarà durant el proper trimestre.
  • Vermut-concert, a càrrec del grup santcugatenc Mosaic.


  • Des de l'Ajuntament, els regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro, que han presentat aquest dilluns aquesta primera sessió, es comprometen a donar suport tècnic a les propostes, així com a posar recursos econòmics per materialitzar aquelles que es puguin tirar endavant. "Volem que les propostes que facin els joves es materialitzin i puguin veure la llum al més aviat possible", ha concretat Simarro.

    De fet, el Fòrum Jove neix amb voluntat de continuïtat. La idea és que pugui sorgir un grup motor de treball que, de la mà de l'Ajuntament, tiri endavant propostes d'oci alternatiu a l'existent, com ha destacat Gordó, qui ha explicat que la sessió d'aquest dissabte ha de servir d'inici i d'impuls a tota una oferta juvenil.

    El mateix Pla Local de Joventut ja recull en els eixos l'oci i les alternatives, així com la participació del jovent. Dos aspectes que es treballaran en aquest primer Fòrum Jove de Sant Cugat.






    Marco Simarro

    Com a Ajuntament ens comprometem a aportar recursos i tirar-la endavant. Volem que les propostes es materialitzin en un programa d'oci juvenil que pugui veure la llum al més aviat possible.

    Alba Gordó

    Volen asseure'ns amb ells i no només quedar-nos amb la sessió d'aquest dissabte, sinó que sigui el principi d'aquest grup de treball per anar construint aquesta proposta d'oci juvenil.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.