Un altre local de Sant Cugat que ofereix còctels és el Dolce Vita. Allà, Toni Pérez aposta per tres combinats: la pinya colada, el San Francisco i el mojito. També ens parla del 'sex on the beach', que fa a partir de suc de nabius, suc de taronja, licor de préssec (o bé suc de préssec) i vodka, si es vol amb alcohol. Igualment cal servir-lo amb gel picat, i Pérez es decanta per afegir-hi més suc de nabius, segons com es vulgui de dolç. Pel que fa a la pinya colada, ens explica com es pot fer a casa: s'ha de batre o trossejar la pinya natural, o fer-ho amb suc de pinya com a alternativa. Després s'hi afegeix aigua de coco i rom. L'alcohol, com sempre, és opcional. Per acabar, se serveix amb gel picat i es pot decorar amb un tros i una fulla de pinya. Si es vol més dolç, s'hi pot afegir sucre. Per Pérez, la pinya colada és un còctel que "mai no falla", però que a la tarda els que tenen més èxit són el mojito i el San Francisco, i a la nit el protagonisme és pel cosmopolitan, el 'long island', el 'sex on the beach', el whisky sour, la caipirinha i la caipiroska.
I per als que vulguin fugir dels clàssics, des de Bocca Sant Cugat, Federico Grosse ens recomana un còctel sense alcohol que té força èxit al seu local. Es tracta del campari tonic, en què només cal mesclar Bitter Kas i tònica, i afegir-hi la pell d'una taronja. Segons Grosse, aquest és el combinat que ell proposa a la clientela que vol escapar-se del San Francisco i el mojito. Tot i això, reconeix que és un còctel amarg, i que per a infants i joves aconsella el San Francisco, que ell fa amb suc de préssec, taronja i pinya, amb un toc de grosella.
De totes maneres, si preguntem als restauradors quin és el còctel més demanat al seu local, en tots tres casos hi ha un clar guanyador: el mojito. Federico Grosse de Bocca Sant Cugat explica que el mojito es fa amb llima, sucre, menta, soda i rom, però que ell aposta per canviar el rom per Jägermeister.
Isidora Ahumada, Toni Pérez i Federico Grosse
El mojito, definitivament. Amb alcohol o sense, perquè és molt fresquet ara a l’estiu, amb molt de gel. I la veritat és que amb alcohol també és suau, perquè porta molt gel. Però per la gent que no pren alcohol, òbviament el fem sense. I generalment els infants ens demanen mojito, i per això el fem - Els mojitos aquí es venen moltíssim. En fem de quatre o cinc tipus - Per gent jove, un mojito sense alcohol o el San Francisco
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.