Torna el límit de reunions a 10 persones i totes les activitats s'acabaran a les 00.30 h: les noves restriccions contra la Covid-19

Els espais públics com els parcs romandran tancats a la nit i no es podrà menjar ni beure a la via pública


  • Comparteix:

La restauració haurà d'acabar tota activitat a dos quarts d'una de la matinada / Foto: Cugat Mèdia

La restauració haurà d'acabar tota activitat a dos quarts d'una de la matinada / Foto: Cugat Mèdia

Noves restriccions que afecten la mobilitat i la interacció social per tal d'evitar l'expansió de la Covid-19. Restauració, oci nocturn i altres esdeveniments com els concerts i les activitats culturals hauran d'acabar a dos quarts d'una de la matinada. A més, aquestes últimes, s'hauran de fer amb el públic assegut. Per garantir la seguretat, a més, els ajuntaments tindran l'obligació de tancar els espais públics com els parcs i les platges durant la nit. També es tornen a limitar a 10 persones les trobades públiques i privades, llevat que siguin un grup bombolla. Finalment, queda prohibit menjar i beure a la via pública, excepte en entorns escolars.

Tot plegat ho ha explicat en roda de premsa la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, amb els consellers de Salut i Interior. Plaja també ha explicat que el president de la Generalitat ha encarregat al gabinet jurídic que estudiï la resolució del Tribunal Superior de Justícia valencià que ha validat el toc de queda en alguns municipis de la comunitat i elabori un informe que serveixi per tenir ja una part important de la feina feta si calgués demanar l'aplicació d'aquesta mesura a Catalunya.

Plaja ha destacat que les dades de la pandèmia són ara mateix "pèssimes", amb 1.091 persones als hospitals i 209 a l'UCI. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anat més enllà i ha afegit que les xifres són "més que pèssimes", tot remarcant que una de cada quatre persones que entra a l'UCI té ja menys de 40 anys.

Així les coses, el Procicat treballa en una resolució que limita les reunions a 10 persones, mesura que haurà de ratificar el TSJC- i que farà tancar totes les activitats a les 00.30 hores, incloent també la recollida de menjar als establiments o els serveis a domicili.

En l'àmbit de la cultura, tots els esdeveniments es faran asseguts i, per tant, no caldrà ja el test d'antigen previ que es va establir com a obligatori la setmana passada en actes de més de 500 persones.

Així mateix, el Govern recomana als ajuntaments que restringeixin a la nit tots els espais que puguin ser lloc de trobada massiva, com ara parcs i platges.

Pel que fa a les festes majors, Plaja ha citat aquesta última recomanació als ajuntaments, però també ha indicat que s'hauran d'aplicar els plans sectorials de cultura popular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.