El pavelló de la Rambla del Celler de Sant Cugat, preparat per fer cribratges massius

L'alcaldessa explica que durant els dos grans concerts de Festa Major només hi va haver quatre contagis


  • Comparteix:

El pavelló municipal acolliria els cribratges a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El pavelló municipal acolliria els cribratges a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'Ajuntament està a l'espera de la conselleria de Salut per poder fer cribratges massius a la ciutat per incrementar la detecció de la Covid-19. El consistori ja té a punt el pavelló 3 de la Rambla del Celler per poder acollir les proves, segons ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'El matí de Catalunya Ràdio'. Ingla espera que els cribratges es puguin fer com tard la setmana vinent, però Salut encara ha d'acabar de confirmar-ho. Ingla també s'ha defensat amb dades sobre el possibles contagis durant la Festa Major: només hi va haver quatre contagis al concert de Buhos. De moment, la incidència de la Covid-19 a Sant Cugat continua augmentant, amb un risc de rebrot que ja s'alça fins als 2.700 punts, situant el municipi entre els més afectats de tot l'Estat espanyol.

L'alcaldessa atribueix aquestes xifres a 'ser una ciutat jove' i a l'aixecament d'algunes mesures anti-Covid, especialment les de l'oci nocturn. Ingla ha reconegut que els viatges de final de curs, les revetlles i la Festa Major han contribuït a empitjorar aquesta escalada de contagis.

Tot i així, Ingla ha defensat que la festa grossa es va organitzar seguint totes les mesures de seguretat. De fet, ha concretat, només s'han detectat quatre positius vinculats a un dels grans concerts de la Festa Major -en l'altre gran concert no se n'ha detectat cap-, mentre que a la resta d'activitats no s'han registrat casos, segons ha assegurat l'alcaldessa. Ingla atribueix els contagis durant les celebracions a l'oci nocturn.

Junts demana actuar contra el repunt de dades
El principal grup municipal de l'oposició, Junts per Sant Cugat, ha emès un comunicació on mostra "gran preocupació" per les dades epidemiològiques a la ciutat. Per això, considera que el municipi necessita "un punt de vacunació massiva i un dispositiu de cribratge per detectar i contenir la transmissió de la Covid-19". Junts, a més, demana a l'Ajuntament que "garanteixi el compliment de les normes i reconsideri l'organització o promoció d'actes amb gran concentració ciutadana".




Mireia Ingla

Nosaltres tenim preparat el pavelló, el personal i tot a punt, per fer cribratges que ajudin a detectar positius. I això sumat a les recomanacions: la gent que no es troba bé, PCR i que es compleixin els confinaments.

Mireia Ingla

En aquests moments les nostres dades diuen que només en un concert gran de la Festa Major hi va haver quatre contagis i en la resta cap. En canvi, sí que hi ha molts contagis de locals d'oci nocturn. Tot suma, però nosaltres vam apel·lar en tot moment a la necessitat de portar sempre la mascareta.



  • Comparteix:

COMENTARIS

4 diu, científicament demostrat, oi…? Deu pensar que som imbècils.

Pere Ferrer Morello. Enviat el 8/jul/21


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.