El 23è Premi Gabriel Ferrater premia nou obres d'alumnes de secundària de Sant Cugat

La temàtica més repetida ha estat la preocupació dels joves per la Terra i el medi ambient


  • Comparteix:

Els alumnes que han guanyat el 23è Premi Gabriel Ferrater amb la regidora d'Educació, Pilar Gorina / Foto: Cugat Mèdia

Els alumnes que han guanyat el 23è Premi Gabriel Ferrater amb la regidora d'Educació, Pilar Gorina / Foto: Cugat Mèdia

El Celler Modernista de Sant Cugat ha estat l'escenari que ha acollit l'entrega dels guardons de la 23a edició del Premi Gabriel Ferrater per a l'alumnat d'educació secundària. Es tracta d'un concurs literari on han participat 112 alumnes de cinc centres educatius de la ciutat: l'Àgora Sant Cugat, l'Institut Arnau Cadell, l'Escola Avenç, l'Institut Leonardo da Vinci i l'Escola Thau Sant Cugat. D'aquests participants, n'han sortit tres primers premis, sis accèssits i nou finalistes. Una de les temàtiques més repetides als poemes ha estat la preocupació pel planeta.

El primer premi de la categoria de 1r i 2n d'ESO ha estat per l'obra 'Mare Terra', de Martina Bardají de l'Escola Thau Sant Cugat. En la categoria de 3r i 4t d'ESO, el poema guanyador ha estat 'Error' de Cristian Oller, del mateix centre. I la categoria de Batxillerat i Cicles Formatius ha premiat Aida López, de l'Àgora Sant Cugat, que ha escrit 'Llavis de pluja'. Totes les obres premiades i finalistes han quedat publicades en un llibre que s'ha repartit als guanyadors.

L'acte ha començat amb l'entrega d'aquests primers premis i dels accèssits, i després s'ha pogut escoltar Xavier Fornells, membre del jurat i de la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, que organitza el premi. Fornells ha volgut posar el focus en la creació de bellesa quan s'escriu una paraula darrere l'altra, i en la importància que l'escola i les famílies tenen en la formació dels joves poetes.

A continuació hi ha hagut un recital i una actuació per part de Laia Maldonado i Miquel Rossi. La poetessa Laia Maldonado ha començat llegint 'El mutilat' del mateix Ferrater, i Rossi l'ha acompanyat a la guitarra. Després, el músic santcugatenc ha interpretat dues peces més en solitari.

Qui ha tancat l'acte ha estat la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Sant Cugat, Pilar Gorina, que ha volgut destacar la presència de poemes dedicats a la Terra i al medi ambient en l'edició d'enguany. Un bon exemple és l'obra 'Punt i final' d'Aran Bosch, guanyadora del primer accèssit en la categoria de 1r i 2n d'ESO. "A l’escola ens van dir que havíem de fer un poema relacionat amb tot el que està passant al món actualment, sobretot amb el canvi climàtic. I jo vaig decidir fer un poema dels efectes que està tenint el canvi climàtic i l’efecte hivernacle a la Terra, i de tot el que estem perdent per culpa d’això", comenta l'alumna.

A causa de la pandèmia, l'any passat no es va poder repartir el Premi Gabriel Ferrater, però les obres presentades en aquella edició s'han incorporat a l'edició d'enguany.




Aran Bosch

A l’escola ens van dir que havíem de fer un poema relacionat amb tot el que està passant al món actualment, sobretot amb el canvi climàtic. I jo vaig decidir fer un poema dels efectes que està tenint el canvi climàtic i l’efecte hivernacle a la Terra, i de tot el que estem perdent per culpa d’això

Pilar Gorina

Jo crec que la poesia sempre reflecteix la realitat del moment, i això està claríssim amb aquests poemes. I tenim una bona quantitat de poemes guanyadors on la Terra i la preocupació amb el medi ambient estan presents



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.