Una app millora l'acompanyament i seguiment dels pacients d'hèrnia inguinal

Es tracta d'una prova pilot que està realitzant l'Hospital Universitari Mútua Terrassa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Mútua Terrassa

Imatge d'arxiu / Foto: Mútua Terrassa

El Servei de Cirurgia General de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha engegat una prova pilot per fer un acompanyament telemàtic als pacients diagnosticats d'hèrnia inguinal. Aquesta solució tecnològica, que es concreta amb una aplicació mòbil creada per B. Braun, pretén millorar la satisfacció i l'experiència del pacient. Segons ha explicat la doctora de l'HUMT Itziar Larrañaga a Cugat Mèdia, si es demostra que l'eina és útil es podria aplicar per acompanyar pacients d'altres patologies com, per exemple, de càncer.

Segons l'HUMT, l'evidència científica explica que la predisposició del pacient a ser intervingut i el volum d'informació de què disposa repercuteixen directament en una disminució del dolor que aquest experimenta. En aquest sentit, l'aplicació, que es diu 'ForPatienApp', acompanya el pacient durant tot el procés quirúrgic: des del diagnòstic fins al postoperatori. L'eina disposa d'un calendari per organitzar les cites mèdiques i els recordatoris més rellevants i ofereix recursos per ajudar el pacient en el seu dia a dia. Tot aquest material està avalat per l'Associació Espanyola de Cirurgians (AEC).

Larrañaga ha explicat que com a metges només disposen de cinc minuts per a informar el pacient, de manera que l'aplicació amplia aquesta informació i fa que el pacient se senti més acompanyat. "Com més informats estiguin els pacients, millor, i més ara, que no poden venir acompanyants a la visita a causa de la pandèmia i han d'escoltar tots sols les nostres explicacions", ha comentat la doctora.

Una hèrnia inguinal es produeix quan un teixit, com una part d'intestí, sobresurt a través dels músculs abdominals. Això produeix un bony que pot ser dolorós, sobretot al tossir o aixecar pesos. Aquest tipus d'hèrnia no és especialment perillosa però, si no millora per si sola, és necessària una cirurgia per evitar complicacions. La reparació de l'hèrnia inguinal és un procediment quirúrgic molt freqüent.


Itziar Larrañaga

Aquesta prova pilot s'ha iniciat amb una patologia senzilla, l'hèrnia inguinal, però si va bé i podem mesurar la satisfacció i podem fer estudis de dolor postoperatori, es podria aplicar a altres patologies molt més complexes, com és el càncer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.