Sant Cugat combat el tabú de la sexualitat amb l'acte central del 8-M

Tallers, contacontes, música i molt més han marcat una jornada feminista i reivindicativa a la plaça d'Octavià


  • Comparteix:

Lectura del manifest amb Mónika Blasco i Decibelles / Foto: Cugat Mèdia

Lectura del manifest amb Mónika Blasco i Decibelles / Foto: Cugat Mèdia

La plaça d'Octavià s'ha tenyit de lila aquest diumenge amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. Sota el lema 'Construïm les nostres sexualitats', l'acte central de la programació municipal del 8-M ha posat el focus en les sexualitats lliures, desitjades i consentides, des d'una visió transversal i intergeneracional, a través d'activitats matinals per a tots els públics. Tallers, contes, música i més han marcat aquesta jornada que ha omplert el centre de feminisme i reivindicacions.

Els més menuts han pogut gaudir de la sessió de contacontes 'Soc com soc, capses de colors', mentre que l'emplaçament oferia més propostes com l'exposició interactiva 'Donant voltes a la sexualitat', un taller de Tik Tok, una 'Passaparaula' sobre sexualitat per a adolescens i la caravana pedagògica Sextruck.

El matí ha acabat amb un manifest, que ha agafat forma amb la lectura d'un poema a càrrec de Mónika Blasco, d'ADE Vallès, amb l'acompanyament musical del grup santcugatenc Decibelles. "Escolta. Sí, escolta. Som dones, som fortes, professionals, rebels, poderoses, sensibles, compromeses, eròtiques, espirituals... som mil en una". Així començava aquest manifest, un recital que posa al centre l'empoderament de la dona, que assenyala les violències masclistes i la desigualtat en l'àmbit laboral, que defensa el dret de la dona a escollir qui vol ser i què vol estudiar.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que el 8-M és una lluita pels drets de les dones en habitatge, contra la bretxa salarial, contra les violències masclistes, però, també, per visibilitzar "aquesta esfera més nostra". En la sexualitat "també hi ha una gran desigualtat" i, Ingla, ha remarcat la importància de "desacomplexar-nos" i treballar "en tot el que calgui per caminar cap a la igualtat". "Vivim en una societat que, sobre el paper, és igual, però sabem que a la pràctica no", ha conclòs l'alcaldessa.

Aquest dilluns, 8-M, Sant Cugat continuarà tenyint-se de lila amb motiu del Dia Internacional de la Dona i les activitats ompliran de lluita feminista els carrers de la ciutat.




Mireia Ingla

També en aquest dia a dia, en aquesta esfera més nostra, perquè amb això també hi ha una gran desigualtat. Desacomplexar-nos i treballar en aquest Dia de la Dona en tot allò que calgui per caminar cap a aquesta igualtat que encara hi som molt lluny, malgrat vivim en una societat que, sobre el paper, és igual, però sabem que a la pràctica no.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.