De petita vila a ciutat oberta al món: un repàs als 900 anys d'història de Sant Cugat

La mostra 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur' es pot veure al Claustre fins al juliol


  • Comparteix:

L'any 1120 és el moment en què Sant Cugat va ser reconeguda com a nucli urbà, després que el papa Calixte II confirmés al Monestir les seves propietats, entre les quals hi havia els terrenys de la vila. Nou segles després, el museu del Claustre acull una exposició on es repassa com Sant Cugat ha passat de ser una petita vila a ser una ciutat amb gairebé 100.000 habitants. La mostra 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur' ha obert portes aquest dijous i es podrà veure fins al 4 de juliol, amb un aforament reduit, almenys de moment, al 33%.

La mostra es vertebra en diferents eixos: l'inici de Sant Cugat com a vila, l'evolució del territori fins a esdevenir ciutat, com ha viscut el veïnat els canvis, l'evolució de l'activitat econòmica del municipi, els canvis en l'organització política i també l'evolució del pensament, creences i valors.

A l'exposició s'hi poden veure 160 peces, que el Museu ha rebut par part de col·leccions municipals, però també de particulars. "Beu de totes les famílies de Sant Cugat que han cedit aquest fons històric", ha posat en valor l'alcaldessa, Mireia Ingla. Així, s'hi poden veure objectes com la signatura del llibre d'honor de l'Ajuntament per part de Josep Tarradellas i vestigis del franquisme a la ciutat, així com eines domèstiques i fins i tot publicacions lligades a la nostra ciutat, com 'El Víbora'. La comissària de la mostra, Alba Rodríguez, subratlla que l'exposició és el "fruit del treball d'anys" que han fet des dels Museus, en col·laboració amb l'Arxiu Municipal i el servei de Cultura de la ciutat.

'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur' és una mostra produïda per l'equip tècnic dels Museus de Sant Cugat amb el suport d'altres serveis municipals, amb el finançament de la Generalitat i la Diputació i la col·laboració d'HP.




Mireia Ingla

Beu de totes les famílies que han cedit aquest fons històric.

Alba Rodríguez

És el fruit del treball d'anys de tot l'equip, amb l'arxiu i el servei de cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.