La coorganitzadora del taller i professora de la UAB, Maria Soler, remarca que quan els participants puguin tastar el vi serà com un "viatge en el temps a través dels sabors" i els permetrà descobrir un producte que formava part de la cuina festiva de l'edat mitjana. En Joan Carles López ha assistit al taller d'aquest dissabte i considera que ha estat "una experiència molt enriquidora" que li ha permès "entendre" com s'alimentaven i què bevien els monjos. Per la seva banda, la Sandra Tello assegura que "saber que els monjos feien aquest vi li dóna encara més valor" i està il·lusionada per poder provar, en uns dies, el producte que han elaborat.
Una de les novetats d'enguany, però, ha estat l'activitat 'Desperta el patrimoni', una proposta didàctica de creació d'elements patrimonials 3D de manera col·laborativa a través de fotogrametria i que ha tingut lloc durant la tarda. Les assistents han posat en pràctica el funcionament de la fotogrametria i han creat elements patrimonials en 3D. A través d'una aplicació mòbil, han escanejat elements del Claustre del Monestir com els capitells i els resultats es compartiran a la pàgina web de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.
La treballadora dels Museus de Sant Cugat i coordinadora de l'activitat, Mar Cardús, remarca que patrimoni i tecnologia no són coses antagòniques i que, en aquest cas, demostren que "conjuntament tenen una utilitat" que és posar a l'abast de la ciutadania el patrimoni digitalitzats dels museus locals de Catalunya.
El programa d'activitats a Sant Cugat per celebrar la festa del patrimoni cultural d'Europa acabarà aquest dilluns.
Maria Soler
Quan els participants puguin tastar el vi, tindran el plaer de tastar un producte que a l'edat mitjana era molt important i formava part de la cuina festiva. Podran assaborir-lo i viatjar en el temps a través dels sabors.
J.C López / S. Tello
Ha estat una experiència molt enriquidora perquè veure com feien les coses a l'edat mitjana i després tastar-ho a casa t'ajuda a entendre com s'alimentaven i què bevien. / Saber que els monjos feien aquest vi li dóna encara més valor. Em fa molta il·lusió, d'aquí a uns dies, provar a veure que tal.
Mar Cardús
També és una forma perquè els museus estiguem una mica en sintonia amb la tecnologia. A vegades sembla que patrimoni i tecnologia siguin coses antagòniques, però en aquest cas ho ajuntem per veure que conjuntament té una utilitat. El patrimoni no només són runes i coses del passat sinó que podem fer servir la tecnologia per anar cap a alguna banda.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.