Càritas reactiva la campanya 800x10 per recaptar fons per l'emergència social

L'entitat, que atén més de 1.000 persones a Sant Cugat, busca fonts de finançament per mantenir el seu servei


  • Comparteix:

Càritas ha tornat a posar en marxa la campanya 800x10 per obtenir finançament per mantenir l'atenció a les persones en dificultats econòmiques a la ciutat. El projecte, iniciat durant la crisi del 2008 i que havia perdut impuls amb la recuperació econòmica, planteja aconseguir que 800 famílies de la ciutat donin 10 euros al mes per col·laborar amb els diversos serveis de l'entitat, des del repartiment d'aliments fins al menjador i el rober. Càritas ha gairebé duplicat el nombre de famílies ateses a la ciutat amb la crisi del coronavirus, una xifra que, assenyalen, s'ha 'estabilitzat' en les últimes setmanes.

ESCOLTA-HO

El 'Sant Cugat a fons' n'ha parlat amb el rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, i el responsable del repartiment d'aliments, Miquel Puigmartí. Els dos han destacat que les xifres d'atesos s'han multiplicat com no s'havia vist en molts anys i que moltes persones que s'acosten al rebost no havien necessitat mai assistència. La crisi ha posat de manifest, ha explicat Marlés, que hi havia molta gent que vivia al dia i que no tenia estalvis per sobreviure en un període sense ingressos i ha remarcat que les persones ateses no són només acabades d'arribar de l'estranger, sinó també nascudes a Sant Cugat que es troben en situació límit. Puigmartí ha apuntat a un col·lectiu concret, el dels joves menors de 30 anys que viuen sols.

Tot plegat ha obligat a multiplicar-se a Càritas, que ha passat d'atendre 268 famílies a 498, el que suposa passar de 651 persones a 1.136, molts d'ells derivats per serveis socials de l'Ajuntament. Al rebost, se'ls ofereix quinzenalment una cistella amb llegums, llet, oli, pasta i alguns productes frescos que 'no són suficients per passar el mes, però complementen', ha explicat Puigmartí. Això sí, la secció santcugatenca és una de les que ofereix una cistella més generosa, ha afegit Marlés, provinent de donacions del Banc d'Aliments, particulars, empreses, Mercabarna i un hort situat a Sant Cugat. Puigmartí ha explicat que d'aquest últim espai se'n treuen, a tall d'exemple, 7.000 enciams l'any.

Un repartiment, això sí, que s'ha de fer escalonat i organitzat per evitar aglomeracions i que es divideix durant la setmana segons el nombre de persones que formen cada família. Per col·laborar amb la campanya es pot fer a través de les butlletes que es poden trobar al Monestir o al web de la Parròquia.




Miquel Puigmartí

D'aquest nivell no s'havia produït mai. Hi havia oscil·lacions però una cosa tan potent no s'havia produït en els últims vuit anys.

Emili Marlés

Hi ha gent que no pot tenir estalvis i s'han trobat que s'han quedat sense feina o en ERTE no tenen coixí i han hagut de venir per primera necessitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.