Suspès el cobrament del lloguer de tots els immobles de protecció oficial de Promusa

La mesura beneficia 499 famílies que viuen en un habitatge de Promusa, a més d'oficines, locals, parades de mercats, aparcaments i trasters


  • Comparteix:

Una de les promocions d'habitatge de Promusa / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Una de les promocions d'habitatge de Promusa / Foto: Guillem Babitsch (Cugat Mèdia)

Promusa, l'empresa pública d'habitatge de l'Ajuntament de Sant Cugat, ha acordat aquest dilluns suspendre el cobrament de tots els lloguers dels seus immobles per reduir els efectes econòmics de la crisi del coronavirus. De moment, la mesura s'aplicarà als lloguers del mes d'abril i se'n veuran beneficiades 499 famílies que viuen en habitatges de lloguer protegit, a més de 48 oficines, 91 locals comercials, incloses les parades dels mercats municipals, 422 aparcaments i 42 trasters.

L'objectiu és que famílies, empreses i comerços tinguin el màxim de liquiditat mentre duri el confinament. Segons ha expressat en un comunicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, la intenció és que la crisi no 'acabi afectant els col·lectius més vulnerables i el teixit econòmic local'.

L'Ajuntament i Promusa valoraran durant les properes setmanes cada cas per gestionar el cobrament d'aquests lloguers en funció de la seva situació econòmica. A més, el consistori farà també una proposta d'ajuts i subvencions 'personalitzada', segons cada llogater. Des de l'Ajuntament insten el govern de l'Estat perquè decreti un paquet d'ajudes al lloguer que complementin les que s'aplicaran en l'àmbit local.

CaixaBank condonarà els lloguers
L'entitat bancària CaixaBank també se suma a la iniciativa per alleugerir els efectes de la crisi. La companyia condonarà el pagament dels lloguers dels habitatges de la seva propietat mentre duri l'estat d'alarma. És una mesura adreçada 'a les persones que s'hagin quedat sense feina o es vegin afectades per ERTOs, així com per a autònoms que s'han vist a cessar l'activitat o que l'han hagut de reduir un 40%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.