La detecció precoç
La detecció precoç és clau, segons el doctor Balaguer, per poder tractar la malaltia de manera efectiva. De fet, ha explicat que la negació d'alguns dels pacients en el moment del primer diagnòstic fa que siguin 'més reticents' a participar en assajos clínics com els que es fan al centre. En aquest sentit, la detecció precoç hauria de ser el principal focus on destinar recursos per a la investigació.
Un estil de vida saludable
També existeixen estudis que afirmen que un estil de vida 'saludable' ajuda a prevenir l'Alzheimer. El tabac, l'acohol, una dieta no equilibrada, la diabetes, patologies vasculars i la poca activitat física i mental, entre d'altres, afecten negativament en el desenvolupament d'aquesta malaltia.
Ernest Balaguer
Nosaltres provem nous medicaments que puguin anar bé per a aquesta malaltia, i això té una traducció pràctica evident. Com i quan acabarem no ho sé, però ara estem en un procés de canvi amb esperança. Venim del no-res, fa 15 anys van sortir els primer medicaments per a l'Alzheimer amb eficàcia molt limitada.
Ernest Balaguer
Sempre criticaran per què vols detectar una malaltia que no té cura, però és un peix que es mossega la cua: si no destines recursos per a una detecció precoç, no podràs tenir candidats per a arribar a tenir medicaments curatius.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.