Sant Cugat acull l'assemblea general de l'AVS amb el repte de l'habitatge com a protagonista

La ciutat ha organitzat la jornada amb motiu dels 30 anys de Promusa


  • Comparteix:

La recepció ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

La recepció ha tingut lloc a la sala de plens de l'Ajuntament / Foto: Cugat.cat

Sant Cugat ha acollit l'assemblea general de l'Associació Espanyola de Promotors Públics d'Habitatge i Sòl (AVS) aquest dimecres amb motiu del 30è aniversari de l'empresa municipal d'habitatge públic Promusa. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha donat el tret de sortida a la jornada amb una recepció als assistents a la sala de plens de l'Ajuntament acompanyada del president d'AVS, Jerónimo Escalera, i Lluís Hosta, president de l'Associació de Gestors de Polítiques Socials d'Habitatge de Catalunya (GHS) i gerent de Promusa. Tots tres han coincidit en què la problemàtica de l'habitatge és un dels principals reptes a abordar i que cal 'seguir treballant conjuntament' per oferir solucions.

El president d'AVS, Jerónimo Escalera, ha reclamat més inversió per ampliar el parc d'habitatge públic i ha apuntat que seguiran incidint perquè els grups polítics 'segueixin endavant' per fer realitat aquesta pretensió. Lluís Hosta, per la seva banda, ha posat en valor la relació entre AVS i GHS com un exemple 'de treball conjunt' per intercanviar experiències que permeten que totes les parts s'enriqueixin.

El punt final a la recepció l'ha fet l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha recordat que l'equip de govern 'ja ha planificat' l'increment d'habitatge públic al municipi amb el pla estratègic Promusa 20-30, amb el qual s'han de construir al voltant de 1.100 habitatges nous per arribar al 5% de parc habitacional protegit.

La visita de l'associació finalitzarà aquest dijous amb un debat sobre la pobresa energètica amb una desena de ponències.








Jerónimo Escalera

S'ha de treballar molt en aquesta línia. Des de la nostra associació demanem una major inversió i un augment del parc públic d'habitatge.

Lluis Hosta

Jo crec que és un exemple a seguir com treballem conjuntament i intercanviem experiències.

Carmela Fortuny

Ja hem planificat l'increment d'aquest habitatge. Pel 2030 volem haver construit 1.100 habitatges nous per arribar al 5% del parc habitacional protegit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.