Sant Cugat participa en un projecte europeu per calcular la qualitat de vida i l'eficiència energètica


  • Comparteix:

El Xalet Negre, inclòs en l'anàlisi / Foto: Ajuntament

El Xalet Negre, inclòs en l'anàlisi / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha finalitzat la prova pilot per desenvolupar un sistema d'avaluació de sostenibilitat, qualitat de vida i eficiència energètica en àrees urbanes. La ciutat ha participat en el projecte europeu CESBA-MED amb l'anàlisi i recollida de dades dels barris del Monestir i de Sant Francesc, a més de quatre edificis municipals.

En concret, la prova ha inclòs una anàlisi sobre la via pública, la despesa energètica dels edificis, l'oferta d'equipaments públics i altres aspectes, a més dels edificis de l'escola Collserola, l'escola bressol Montserrat, el Xalet Negre i la Casa de Cultura amb l'objectiu de calcular 'la qualitat global del barri'.

Després de la recollida de dades, es desenvoluparà el sistema de càlculs per avaluar-les en termes de qualitat i de gestió energètica per decidir quins projectes són els més idonis per tirar endavant. La previsió és que l'eina de gestió funcioni a partir de l'any que ve.

Els resultats, a més, també es compararan amb la resta de ciutats europees que participen en aquest projecte amb la idea de crear una xarxa de municipis CESBA-MED per establir un marc comú d'avaluació de la sostenibilitat a escala urbana.

El pressupost global d'aquest projecte, finançat per la Unió Europea (UE) és de 3,2 milions d'euros, els quals 170.000 es destinen a Sant Cugat.

Premi europeu per promoure l'ús d'aquesta eina
En el projecte europeu CESBA-MED, la Generalitat, que hi participa com a soci responsable de la capitalització, promou un premi per difondre les eines i metodologies desenvolupades pel projecte. Les àrees urbanes (ciutats, districtes o barris) que compleixin com a mínim tres dels requisits (tenir els límits ben definits, una superfície d'entre 40.000 i 160.000 metres quadrats, una àrea que pugui ser creuada a peu en 10-15 minuts, que sigui una agrupació d'entre cinc i 15 edificis i tenir entre 200 i 1.500 habitants) poden presentar la seva candidatura fins al 31 d'octubre.

Per a més informació sobre les bases del premi es poden consultar en aquest enllaç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.