ESCOLTA-HO
Domènec Miquel
La Generalitat va deixar d'invertir, l'Ajuntament no tenia diners i tampoc no invertia. Per tant, ens hem passat 18 anys sense que el Monestir rebés cap inversió pública.
El conjunt monàstic, fundat al segle IX, és un dels majors exponents de l'art medieval de Catalunya i és símbol de la ciutat. Miquel assegura que cal acostar-lo a la ciutadania amb codis concrets com la prohibició de l'aparcament al recinte i la integració de la plaça de l'Om al conjunt monumental com a espai interior.
Domènec Miquel
L'Ajuntament del moment va considerar que havia de ser un espai obert. Dóna així la sensació que és via pública i no, és un espai interior del Monestir.
El Comissionat del Reial Monestir ha qualificat com a 'extraordinària' la tasca feta per l'exrector de la parròquia, Blai Blanquer, en la preservació de l'espai. Una protecció que requerirà fusionar els plans directors existents i també voluntat política per executar un full de ruta que doni al monument la rellevància que es mereix com a Bé Cultural d'Interès Nacional.
L'historiador també ha destacat la necessitat que passi a mans del servei públic la gestió de l'arxiu de la parròquia. Sobre la possibilitat que l'església pugui acollir 'Pedra i Sang', Miquel considera que el muntatge 'coixeja una mica' i que hauria de ser més rigorós en termes històrics per assolir la qualitat òptima per entrar a l'espai.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.