Sant Cugat renova el compromís amb el projecte de Petits Músics del Món a Malawi

Les visites de nens malawaians arriben al desè aniversari i Susanna Pellicer els ha rebut a l'ajuntament


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde, Susanna Pellicer, ha rebut els participants a l'Ajuntament

La tinenta d'alcalde, Susanna Pellicer, ha rebut els participants a l'Ajuntament

Sant Cugat renova el compromís amb el projecte de col·laboració de Petits Músics del Món amb el Hear Us Children Choir a Malawi una dècada després de la seva posada en marxa. La tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha rebut als 10 nens i tres professors que són a la ciutat des del 15 d'abril en l'habitual estada que l'ONG Petits Músics del Món organitza cada any. Els nens han compartit durant la recepció les seves experiències a la ciutat i han assenyalat que volen aplicar el que han après a les escoles santcugatenques al seu país.

Petits Músics de Món col·labora fa més d'una dècada al país del sud-est africà en un projecte amb professors i escoles de música a les quals ajuden a millorar els mètodes i l'ensenyament musical als infants en un país on l'educació no és obligatòria. L'objectiu final, com ha explicat el president de Petits Músics del Món, Martí Marín, és que la seva feina a Malawi deixi de ser necessària.

Martí Marín

L'any passat vam aconseguir la declaració d'utilitat pública i són petites passes que ajuden a consolidar el projecte. Esperem que no calgui en un futur i sempre dic que el projecte s'acabarà quan ens convidin allà a veure tot el que han fet.


Els professors malawaians que participen en el projecte agraeixen la contribució de l'ONG. Un d'ells, Lackson Chazima, ha explicat a Cugat.cat que aquests 10 anys de col·laboració han millorat els seus mètodes.

Lackson Chazima

Han canviat moltes coses. Sóc un professor de música i cada any que vinc he après habilitats a molt alt nivell en com ensenyar música. Ensenyo a mestres i he pogut transmetre els coneixements a tres o quatre classes de persones que ara ensenyen a les escoles.


Per part de l'Ajuntament, la tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, s'ha felicitat la iniciativa i ha remarcat el valor que té tant pels nens malawaians com pels santcugatencs.

Susanna Pellicer

Com a Ajuntament ens interessa que els nois i noies de Sant Cugat, que a vegades viuen en una bombolla, vegin que hi ha classes amb 300 nens sota un arbre. És un intercanvi que ens va molt bé per sortir de la zona de comfort.


Durant l'estada, els infants malawians han participat al programa 'Aprenent a cooperar' amb diverses escoles de Sant Cugat i algunes de Barcelona i en tallers organitzats per centres d'educació musical de la ciutat. Aquest divendres a la tarda també assistiran a l'assaig obert del Béjart Ballet Lausanne al Teatre-Auditori i s'estaran a Sant Cugat fins el dia 7 de maig. L'última activitat serà el tradicional mercat solidari a la plaça d'Octavià aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.