Sant Cugat optarà a ajudes de la Generalitat per comprar taxis i vehicles comercials de baixes emissions


  • Comparteix:

El govern donarà ajuts per a la compra de vehicles de baixes emissions / Foto: Ajuntament

El govern donarà ajuts per a la compra de vehicles de baixes emissions / Foto: Ajuntament

Els santcugatencs que vulguin comprar taxis, furgonetes o vehicles comercials de baixes emissions es podran beneficiar de les subvencions del departament de Territori i Sostenibilitat. Els ajuts formen part del Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire que afecta les 40 localitats de les zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El departament de Territori i Sostenibilitat incentivarà d'aquesta manera l'adquisició de cotxes elèctrics o híbrids que utilitzin com a font d'energia el gas liquat del petroli (GLP), el gas natural o bifuel amb motor de benzina en aquesta zona. El govern va obrir divendres la segona convocatòria de subvencions per fomentar la compra d'aquest tipus de vehicles i renovar-los per models de menor consum i que generin menys òxid de nitrogen i partícules.

Es destinaran 300.000 euros a incentivar aquesta renovació. En concret, 200.000 euros aniran per a la compra de cotxes elèctrics purs, elèctrics d'autonomia estesa o híbrids endollables amb autonomia elèctrica mínima de 40 quilòmetres i 100.000 a híbrids de benzina amb emissions inferiors o iguals a 60 miligrams d'òxid de nitrogen o que emprin com a font d'energia GLP i gas natural o bifuel amb motor de benzina.

És la segona convocatòria d'ajuts a l'adquisició de taxis respectuosos amb el medi ambient i la primera vegada que s'obre a vehicles d'us comercial i als dissenyats i fabricats per al transport de mercaderies que no superin la massa màxima de 3,5 tones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.