La XCCP proposa avui una conferència sobre la guerra dels Set Anys


  • Comparteix:

L'Associació Cultural Sant Cugat organitza aquest dimecres una conferència sota el títol 'La guerra dels Set Anys, de conflicte local a mundial (1756-1763)'. La proposta anirà a càrrec del professor d'història de la UB Manel López i començarà a les sis de la tarda al Xalet Negre. La iniciativa és del programa 'Viu la Cultura de prop' i del cicle 'Europa, un continent sempre en guerra' de la Xarxa de Centres Culturals i Polivalents (XCCP),

La Guerra dels Set Anys

La Guerra dels Set Anys és un conflicte que va tenir lloc de 1756 a 1763 per determinar el control de Silèsia a Europa així com la supremacia colonial a l'Amèrica del Nord i a l'Índia. La guerra també va tenir com a escenaris la costa d'Àfrica, el Carib i les Filipines. Hi van participar Prússia, Hannover, el Regne de Portugal i l'imperi colonial del Regne de la Gran Bretanya d'una banda, i Saxònia, l'Arxiducat d'Àustria, el Regne de França, Rússia -fins a l'any 1762-, Suècia -des del 1757 fins al 1762- i Espanya -a partir del 1761-, de l'altra.

Aquesta guerra va fer més de 100.000 morts i ha estat considerada per alguns especialistes com la veritable Primera Guerra Mundial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.