Un grup d'alumnes del Viaró, subcampió de la First Lego League Barcelona


Temes relacionats

La Farga rep el Premi Girbau per la seva participació a la First Lego League (11/feb/14)

Els joves creadors d'una app per prevenir de desastres naturals, al SAF ( 6/feb/14)

El torneig de robòtica 'First Lego League' al 'Sant Cugat a fons' ( 5/feb/14)

Un grup d'alumnes de La Farga competirà a la First Lego League ( 3/feb/14)

L'equip del Viaró es proclama 4t i guanya el premi del jurat a la First Lego League (28/abr/13)


  • Comparteix:

L'equip de 10 joves subcampions de la FLL BCN d'enguany / Foto: Martín Pich-Aguilera

L'equip de 10 joves subcampions de la FLL BCN d'enguany / Foto: Martín Pich-Aguilera

Un grup de nou estudiants de 4t d'ESO i un de 1r de batxillerat de l'escola Viaró s'ha proclamat subcampió de la 9a edició First Lego League Barcelona (FLL BCN). Amb aquest resultat, l'equip santcugatenc s'ha classificat per a la final estatal de la competició, que es disputarà a Tenerife el 22 de març, on els santcugatencs optaran a un lloc a la final mundial que se celebra a la ciutat nord-americana de Saint Louis.

La First Lego League és una competició internacional de robòtica dirigida a nois i noies de 10 a 16 anys. El certamen es divideix en tres categories:

Projecte científic: Els estudiants fan un treball de recerca en el qual aportin una solució innovadora a un problema real.

Disseny i programació d'un robot: Els equips dissenyen i construeixen un robot utilitzant peces de Lego.

Valors: Els estudiants han de demostrar com han incorporat principis com la inclusió, la cooperació i el treball en equip en el seu projecte.

El resultat final és una mitjana de les tres puntuacions aconseguides.

L'edició d'enguany ha anat dedicada a l'educació i com la robòtica pot trobar una forma innovadora de millorar-la. El projecte presentat per l'equip de l'escola Viaró, el Viaró Team 99, ha apostat més pel disseny d'una proposta educativa que pel robot. De fet, l'equip santcugatenc va quedar en onzena posició en la categoria del prototip de robot.

No obstant això, la presentació d'un projecte educatiu de l'escola Viaró, 'Help Others Without Limits' (HOWL), els va impulsar finalment a la segona posició de la FLL BCN. El cap del grup Viaró Team 99, Oriol Grèbol, ha explicat a Cugat.cat les bases d'aquest model educatiu que els ha permès proclamar-se subcampions d'aquesta competició.

Oriol Grèbol

Vam voler enfocar-ho més en la part teòrica que en la pràctica, de manera que vam veure que l'educació era, tal com deia Nelson Mandela, l'arma més potent per canviar el món. El que vam fer, després d'una anàlisi de documents i parlar amb diferents persones d'arreu del món, va ser que el que calia era fer que els alumnes tinguessin motius per voler aprendre.


L'equip santcugatenc ara treballarà en la millora del robot per al campionat d'àmbit estatal, que és el punt feble del projecte del viaró Team 99.

L'equip Viaró Team 99 no va ser l'únic presentat per l'escola. Dos equips més, un de nois de segon d'ESO que va rebre el premi a la cortesia professional i un altre de 4t d'ESO i de 1r de batxillerat que va rebre el premi pel disseny mecànic del robot, van complementar la presència de l'escola santcugatenca.

Els estudiants de l'escola Viaró tenen un precedent important. El 2013 un equip de la mateixa escola va quedar en quarta posició a la final mundial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.