ESCOLTA-HO
Tot plegat ha topat amb la crítica de l'oposició. El regidor de Junts Carles Brugarolas ha canalitzat les seves crítiques amb interpel·lacions a regidors d'ERC-MES i de la CUP-PC, ja que considera que els comptes, elaborats des d'una regidoria del PSC, no s'ajusten al seu tarannà ideològic. Aquesta apel·lació ha estat rebutjada tant des del grup cupaire com del republicà, i ho ha sintetitzat així l'alcaldessa, Mireia Ingla: el govern "va a l'una". Ingla, a més, ha rebutjat les acusacions d'inacció per part de Brugarolas: "Podríem haver fet tot el que vostès no van fer en 32 anys, però només en portem tres".
El regidor de Junts ha estat especialment crític amb el fet que l'Ajuntament no estigui aprofitant la suspensió de la regla de la despesa per finançar inversions i despeses puntuals. Considera que la ciutat "lamentarà" no haver aprofitat la situació quan la suspensió s'aixequi.
Des del govern, el tinent d'alcaldia Soler ha allargat la mà a Cs per incorporar algunes de les al·legacions que han quedat rebutjades en futures modificacions pressupostàries. Aquesta és una proposta que el regidor taronja Sergio Blázquez ha posat en valor, tot i que veu amb escepticisme. De fet, el regidor ha estat crític amb el fet que els comptes "són els tercers que arriben tard". "Si el primer any podia haver-hi excusa, ara ja no; això ens sorprèn i ens preocupa".
També ha criticat Blázquez "el baix nivell d'execució del pressupost" i ha lamentat que no s'hagin impulsat reivindicacions ja històriques, com la segona residència pública per a la gent gran, el complex aquàtic de Mira-sol, la cobertura de la piscina del Parc Central o la construcció d'una nova llar d'infants, entre d'altres. Així, el regidor taronja ha qualificat els comptes de "tardans, grisos, poc ambiciosos i amb poc poder transformador".
La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, també ha votat en contra del pressupost. Considera que els comptes reflecteixen que "no hi ha un rumb clar" per part de l'executiu, a qui acusa de no atendre "les demandes ciutadanes".
Així és el pressupost de 2022
Sant Cugat té un pressupost per al 2022 151,6 milions d'euros, un 0,7% menys que l'any passat. D'aquesta quantitat, 134,5 milions corresponen al pressupost ordinari, amb un increment respecte als comptes de l'any passat del 2,9%; pel que fa a les inversions, s'hi destinen 17,1 milions. Els comptes pretenen reforçar serveis com el d'atenció domiciliària (la licitació del qual està a punt de realitzar-se), la seguretat (amb eines, vehicles i noves càmeres de seguretat) i també el de manteniment de la ciutat. A més, l'executiu té previst destinar dos milions a Promusa per refermar "l'aposta per l'habitatge públic".En el capítol d'inversions destaquen 3,2 milions per a les obres de construcció de l'escola La Mirada, 2,5 per a expropiacions de zones verdes i 2,5 més per comprar patrimoni. També es concreta una reserva de 220.000 per rehabilitar la masia de Can Monmany, tot i que l'execució anirà a càrrec de l'EMD de Valldoreix, i 390.000 per a la rehabilitació del Monestir de Sant Cugat.
Pere Soler
El pressupost ens permet mantenir i millorar tots els serveis que tenim a l'Ajuntament.
Carles Brugarolas
Aprofitin l'oportunitat de tenir la normativa d'estabilitat pressupostària suspesa. Des de fa més de dos anys l'acumulació de tresoreria està disponible. Cal posar tota la carn a la graella per fer inversions i despeses puntuals.
Sergio Blázquez
Són els tercers pressupostos del govern que arriben tard. Si el primer any era excusable, ara ja no ho és.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.