Ciutadans proposa 'un escenari més ambiciós en inversions' amb 33 esmenes al pressupost 2022

La formació taronja lamenta que "el govern ha fet poc" i proposa fins a 10 milions en actuacions


Temes relacionats

Els pressupostos de 2022 superen el primer tràmit amb les crítiques de l'oposició per estar 'allunyats de la realitat' (21/feb/22)

El govern planteja uns pressupostos de 151,6 milions d'euros, gairebé el mateix import que l'any passat (17/feb/22)


  • Comparteix:

La roda de premsa de Cs / Foto: Cugat Mèdia

La roda de premsa de Cs / Foto: Cugat Mèdia

Ciutadans (Cs) vol més inversió en el pressupost 2022. Per això ha presentat fins a 33 esmenes als comptes municipals que plantegen principalment propostes d'inversió per un valor d'uns 10 milions d'euros. Tot i que la formació reconeix que és una proposta de màxims, considera que totes són 'assumibles' i que han de servir per revertir que l'equip de govern 'ha fet molt poc' aquest mandat. Entre les prioritats de Cs, el complex de Mira-sol, la segona residència pública per a la gent gran i l'execució de les mocions aprovades pel ple municipal.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha lamentat que una vegada més el pressupost municipal s'aprovi tard i tingui poca empatia amb la ciutadania. "No compartim les prioritats de l'equip de govern", ha afirmat Ciprian.

És per això que el grup municipal taronja encoratja l'equip de govern a utilitzar el romanent disponible -d'uns 20 milions d'euros- per plantejar "un escenari més ambiciós en inversions". En concret, el regidor de Cs Sergio Blázquez proposa 33 esmenes als comptes d'inversions en matèria d'infraestructures, de seguretat ciutadana, de millores socials i de mobilitat i medi ambient.

  • Infraestructures: prioritzar la construcció de la segona residència per a la gent gran, la cobertura de la piscina del Parc Central, millores a Can Monmany, l'arranjament de l'aparcament de Can Mates i el complex de Mira-sol; així com ampliar les partides per al manteniment de voreres i el canvi d'usos de Can Quitèria.

  • Seguretat ciutadana: Augmentar les partides per contractar més agents, comprar material per a la Policia Local i instal·lar càmeres a Valldoreix i els barris. També la posada en marxa de la subcomissaria de districtes i unes noves instal·lacions per a la Policia Nacional.

  • Millores socials: Partides per donar compliment a dues mocions aprovades pel ple municipal. Una destinada a atendre la salut mental i l'altra per millorar el benestar de les persones amb celiaquia.

  • Mobilitat i medi ambient: Incrementar els punts de càrrega per a vehicles elèctrics i ampliar les marquesines per al bus a demanda. També proposen crear una ajuda a la compra de vehicles elèctrics en substitució d'un vehicle de benzina o dièsel.


  • Les propostes, afirmen des de Cs, també busquen donar resposta al baix nivell d'execució de les inversions del govern municipal, inferior a mandats anteriors. De la mateixa manera, proposen retallades en partides destinades als assessors de l'equip de govern, a protocol i "subvencions" a algunes entitats com l'ANC, Òmnium i Plataforma per la Llengua. A més, plantegen suprimir qualsevol inversió per al Ragull Centre i la Biblioteca Central, així com l'absorció del Tribut Metropolità. En total, uns 3 milions d'euros menys.

    En aquest sentit, Cs reclama a l'equip de govern una voluntat negociadora en els pressupostos que no han vist fins ara. "És un govern que té poca empatia, que compta que té els 13 vots per governar i s'obliden de l'oposició", ha lamentat Blázquez, qui ha retret l'actitud, especialment de l'alcaldessa, Mireia Ingla. "Les dues alcaldesses que van precedir Mireia Ingla van tenir un tarannà més obert amb l'oposició".






    Aldo Ciprian

    Una manca absoluta d'empatia cap a la ciutadania. Estem sortint d'una pandèmia, d'una crisi i l'IPC està disparat i nosaltres posem pals a les rodes. Al Sant Cugat d'esquerres no hi ha res pitjor que ser de treballador de classe mitjana o baixa o pobre.

    Sergio Blázquez

    És un govern que té poca empatia, que compta que té els 13 vots per governar i s'obliden de l'oposició.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.