El Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat comença a caminar

El compromís, que es va signar el març de 2023, s'havia posat en pausa arran del canvi de govern


Temes relacionats

L'Ajuntament formarà dones de més de 40 anys a l'atur per treballar en el sector tecnològic (10/mar/23)

Primer pas per un pacte per l'ocupació digna i de qualitat de Sant Cugat (20/mai/22)


  • Comparteix:

Foto de família de la sessió plenària / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Foto de família de la sessió plenària / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat de Sant Cugat s'ha estrenat, aquest divendres, amb la constitució de la secretaria tècnica de l'òrgan i la creació d'una comissió de treball específica per la Formació Professional. L'acord, que havia quedat aturat pel canvi de govern des que es va signar el març de 2023, s'ha reemprès aquest divendres amb la celebració d'una sessió plenària en la qual han participat els principals agents socials i econòmics de la ciutat, així com els representats signants del Pacte.


Entre els assistents s'hi trobaven l'alcalde, Josep Maria Vallès; el primer tinent d'alcaldia, Carles Brugarolas; el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell; sindicats com CCOO i UGT; el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i entitats empresarials com PIMEC i CECOT. Tal com ha explicat Picornell, més enllà de treballar per assolir l'ocupació plena a la ciutat, l'objectiu també és aconseguir que les feines siguin "dignes i de qualitat".

Formació professional

Així, la comissió que s'ha aprovat per unanimitat a la sessió plenària respon a la necessitat de millorar la capacitació de les persones treballadores i oferir respostes adequades a les demandes del mercat de treball, facilitant la inserció laboral, especialment entre els joves i els col·lectius més vulnerables.

A la trobada, també s'ha presentat l'estudi sobre la qualitat del mercat de treball a la ciutat de l'any 2022 i s'han exposat les dades actualitzades del 2023, on s'ha destacat la importància de la col·laboració entre administració, empreses i agents socials per mantenir uns bons indicadors d'ocupació. En aquesta línia, l'Ajuntament publicava el juliol la Memòria d'Ocupació 2023, un any que va concloure amb una taxa d'atur del 5,31%, la xifra més baixa de les principals ciutats catalanes.

Una eina potencialment útil

Amb l'objectiu de promoure una plena ocupació de qualitat a la ciutat, el Pacte per l'Ocupació Digna i de Qualitat parteix de valors com la igualtat, la dignitat laboral, la qualitat de vida, la innovació i la millora contínua. És per això que es vol crear un espai de relació entre els diferents actors socials, econòmics i institucionals presents a Sant Cugat, així com concretar diversos projectes d'actuació.

"Ara ens toca seguir treballant perquè el Pacte sigui una eina útil; perquè no sigui senzillament un seguit de trobades, sinó que generi propostes que es transformin en accions directes per a les polítiques d'ocupació", ha assegurat Picornell.


Bernat Picornell

No es tracta tant que la gent tingui feina o no en tingui, que evindentment volem que en tingui, sinó que la que tingui també sigui digna i de qualitat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.