Dos estudiants de Sant Cugat creen una miniempresa amb 200 euros

L'Aleix Castro i l'Àlex Molina, conjuntament amb tres estudiants més, van crear una caixa que aïlla les radiacions electromagnètiques dels mòbils


  • Comparteix:

Els creadors de Faranight a una de les exposicions de miniempreses / Foto: Cedida

Els creadors de Faranight a una de les exposicions de miniempreses / Foto: Cedida

Aleix Castro i Àlex Molina són dos alumnes santcugatencs del CiC Batxillerats que han creat, conjuntament amb tres companys més, una caixa per aïllar durant la nit les radiacions electromagnètiques que desprenen els telèfons mòbils. Aquest és el producte que l'equip va presentar al concurs de miniempreses Junior Achievement i amb el qual van quedar primers de Catalunya. Tot plegat ho van aconseguir sota el paraigua de Faranight, la miniempresa que van crear amb només 200 euros. 'Vam vendre accions a familiars i amics a 10 euros cadascuna, i a partir d'aquest capital vam poder crear les 10 primeres caixes', expliquen els dos santcugatencs a Cugat Mèdia.

L'equip d'Aleix i Àlex va aconseguir vendre les 10 caixes durant la part del concurs que es va celebrar a Catalunya, fet que els va permetre crear-ne 10 més per a la següent fase, que es va fer a Madrid. Tot i que allà no van passar de fase, sí que van ser reconeguts amb el premi al projecte més innovador.

Faranight va néixer gràcies a l'optativa d'emprenedoria del CiC. "Volíem fer algun projecte que tractés sobre empresa i tecnologia, i gràcies a aquesta assignatura vam tenir l'oportunitat de crear una miniempresa", expliquen els santcugatencs. Tot i l'èxit de la seva iniciativa, tant Aleix com Àlex ara es volen centrar en segon de batxillerat per poder preparar bé la selectivitat. "De moment el projecte està en "stand by", ja que continuar l'empresa és un sacrifici de temps molt important".

Oriol Olivé, director de Batxillerat de la Fundació CiC, ha posat en valor el treball dels alumnes. "Fa anys que fem aquest projecte de crear miniempreses i de tant en tant apareixen projectes com aquest".


Aleix Castro / Àlex





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.