Tres barris de Sant Cugat, entre els 10 més rics de Catalunya

Mira-sol, Valldoreix i Golf-Eixample són les tres zones santcugatencs amb la renda bruta anual per càpita més alta segons l'Agència Tributària


  • Comparteix:

El barri de Mira-sol és el més ric de Sant Cugat segons l'estudi de l'Agència Tributària / Foto: Cugat Mèdia

El barri de Mira-sol és el més ric de Sant Cugat segons l'estudi de l'Agència Tributària / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat se significa novament en el mapa per ser un dels municipis amb els barris més rics de tota Catalunya. Segons dades de 2021 de l'Agència Tributària, tres zones de la ciutat es troben entre els 10 districtes amb la major renda bruta anual per càpita de tot el país. Segons aquesta estadística, el districte més ric de Sant Cugat és Mira-sol, que se situa al sisè lloc de la classificació de Catalunya, amb 65.564 euros de renda bruta anual per persona. Molt de prop li segueix la vila de Valldoreix, on els residents disposen d'una renda de 65.168 euros. Tanca la presència santcugatenca en el rànquing català el barri del Golf-Eixample, on els santcugatencs que hi viuen en aquesta zona tenen una renda bruta anual de 64.982 euros de mitjana.

Ara bé, Mira-sol queda lluny de les primeres posicions de la classificació, que encapçala Ciutat Jardí, de Lleida, amb una renda de 102.360 euros de renda bruta anual per càpita. La resta del top 10 el completen barris de Barcelona.

I què passa amb la resta de barris de Sant Cugat? Per una banda, hi ha Can Barata, amb una renda bruta mitjana de 54.061 euros. Tanquen la llista en clau santcugatenca el Nucli, amb una renda bruta anual per capità de 49.462, i la Floresta, amb 47.489 euros.


Aquest és un estudi fet l'any 2021 on només s'inclouen barris dels municipis que compleixin un dels dos següents requisits: ser una població de més de 200.000 habitants i haver presentat un mínim de 100.000 declaracions de la renda, o bé, tenir una renda bruta total superior als 2.200 milions d'euros. Sant Cugat ha entrat per la segona condició: el 2021, la renda bruta total va ser de 2.867 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.