Crida als autònoms i empreses santcugatencs per participar en una campanya de tests ràpids

La Cecot impulsa el programa, que inclou un lot de sis tests ràpids i EPIs per treballador, formació i assessorament


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

Imatge d'arxiu del parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia - Guillem Babitsch

El programa ATRApem la Covid dona suport a les empreses i autònoms del Vallès Occidental en la lluita contra la Covid-19. Les empreses que s'hi adhereixen tenen accés a la realització de sis tests d'antígens per treballador durant 10 setmanes. El preu del lot equival al cost aproximat habitual d'un sol test (entre 35 i 40 euros). A més, el pla inclou formació, assessorament i eines per recollir dades, tant internament com a la plataforma de seguiment del Departament de Salut. Les empreses i els autònoms santcugatencs poden donar-se d'alta a través del formulari en línia.

La campanya arriba de la mà de la patronal Cecot i del departament de Salut de la Generalitat i està monitoritzada per l'empresa de riscos laborals Prevint. La iniciativa pretén evitar la propagació de la Covid-19 i trencar les cadenes de transmissió a les empreses ubicades al Vallès Occidental. El president de la Cecot, Antoni Abad, confia que els cribratges massius a les empreses serveixin per controlar la pandèmia i evitar més restriccions per part de Procicat. D'altra banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha destacat que l'entorn laboral és el tercer àmbit on es detecten més brots actius de Covid-19, i celebra els cribratges impulsats per la Cecot. El projecte preveu la participació d'un mínim del 10% d'empreses i persones treballadores al Vallès: aproximadament unes 2.000 empreses i uns 52.000 treballadors.

Aquesta iniciativa se suma a les campanyes del Consell Comarcal del Vallès Occidental i PIMEC, que aquest gener reprèn 'PIMEC Covid Free', realitzant cribratges massius entre el 12 i 18 de gener a polígons de Barberà del Vallès, Rubí, Castellbisbal, Polinyà i Sentmenat. La patronal, amb la col·laboració dels ajuntaments, porta els tests d'antígens als parcs industrials del territori.

Abans de Nadal, PIMEC va arribar als 1.631 tests ràpids d'antígens realitzats a treballadors i treballadores de 141 empreses catalanes de Sant Quirze del Vallès, Les Franqueses del Vallès, Sant Fruitós del Bages, Sant Feliu de Llobregat, i Terrassa.




Antoni Abad

Esperem que tot això sigui tan efectiu com perquè el Procicat no ens hagi de tornar a donar noves propostes restrictives, sinó al contrari, que puguem donar oportunitats a sectors que no tenen activitat o ampliar l'activitat d'altres que en aquest moment la tenen.

Marc Ramentol

Darrere de les trobades socials, darrere dels nuclis familiars, és dels entorns que aporta més número de brots que hem anat documentant al llarg d'aquests 10 mesos de pandèmia. Per tant, per nosaltres és importantíssim és molt rellevant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.