La inauguració del 24è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat arriba dimarts amb Jordi Bosch al capdavant

'Salvat-Papasseit - Estellés, Les veus del poble' és l'espectacle que dirigeix el santcugatenc amb Jordi Boixaderas i Victòria Pagès a l'escenari


  • Comparteix:

Jordi Bosch dirigexi l'espectacle inaugural del 24è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Jordi Bosch dirigexi l'espectacle inaugural del 24è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

L'espectacle inaugural del 24è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat arriba aquest dimarts, 15 d'octubre, sota la direcció de Jordi Bosch. El santcugatenc presenta la proposta 'Salvat-Papasseit - Estellés, Les veus del poble' amb la interpretació de Victòria Pagès i Jordi Boixaderas. El Teatre-Auditori serà l'escenari a les 20 h d'aquesta proposta que compta amb la selecció de poemes per part de Roger Canadell i amb l'acompanyament musical d'Albert Bover Trio en un espai escènic dissenyat per Carles Pujol.

La coincidència de la celebració de l'Any Joan Salvat-Papasseit i de l'Any Vicent Andrés Estellés és el fil conductor de la nova edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat que va donar el tret de sortida el passat 8 d'octubre amb el primer espectacle i que s'allargarà fins al 29 d'octubre.

Bosch, que ha visitat aquest passat dijous el programa 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat, ha agraït al Teatre-Auditori "la complicitat que m'ha tornat a donar amb aquest petit regal i poder organitzar aquests petits caramelets que té el món de la poesia" i ha afegit que "és una cosa que em carrega el cor i l'ànima".

Les invitacions gratuïtes per assistir al recital homenatge a Joan Salvat-Papasseit i Vicent Andrés Estellés es poden obtenir a través del web del Teatre-Auditori.

El Festival, fins al 29 d'octubre

Durant aquests dies es podran escoltar, a més, veus com les de Martí Sales, Feliu Formosa, Àngels Gregori, Josep Pedrals i Rodrigo Cuevas, entre d'altres, i comptarà amb la presència d'una trentena de poetes, músics i actors i actrius que faran de Sant Cugat "l'epicentre de la paraula escrita", com destaca la regidora de Cultura, Núria Escamilla.

Més enllà de l'espectacle inaugural, de la vintena de propostes destaquen també la del 19 d'octubre a El Siglo que acollirà un vermut poètic amb Feliu Formosa i Jaume Pons; la del 22 d'octubre, que protagonitzaran Toti Soler i Pere Arquillué amb 'Coral romput' al Teatre-Auditori; i la del 28 d'octubre, amb Marta Pessarrodona, Pilar Aymerich i Àngels Gregori a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

L'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels recordarà el poeta Àlex Susanna, desaparegut aquest passat estiu, amb una proposta de Jordi Lara que dirigeix la lectura de 'El meu amic Àlex Susanna' a càrrec del propi autor Jordi Llavina.

Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater

Un altre plat fort del certamen serà la presentació, el 17 d'octubre, al Cafè Auditori, del nou premiat, el poeta valencià Eduard Marco amb l'obra 'Dolors', que és un homenatge de l'autor a la seva mare.

El Festival Nacional de Poesia està organitzat per l'Ajuntament de Sant Cugat amb el Suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, compta amb la col·laboració de Cugat Mèdia, l'ANC i l'Ateneu, entre d'altres.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL


Jordi Bosch

Estic molt agraït per la complicitat i perquè la gent del Teatre-Auditori m'ha tornat a donar aquest petit regal i poder organitzar aquests petits caramelets que té el món de la poesia. És una cosa que em carrega el cor i l'ànima.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.